Do Pana Tomka z Sygnity - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 20 wrz 2016, 9:35

Panie Tomku mam problem.
Pani ma decyzję przyznającą na jedno (pierwsze) dziecko. Przynosi dochód uzyskany i po doliczeniu przekracza kryterium dochodowe. Chcę uchylić jej decyzję. Ale jak to zrobić? Uchylić decyzję, a nowy dochód w przeliczeniu na osobę wyliczyć ręcznie?
Czy zrobić zmianę sytuacji życiowej i zarejestrować nowy wniosek? Tylko co dalej z tym wnioskiem zrobić? Przecież nie potrzebuję drugiej decyzji, chcę tylko uchylić pierwszą. Proszę o pomoc!
Gość

Napisano: 20 wrz 2016, 15:16

halo Panie Tomku :)
Gość

Napisano: 20 wrz 2016, 15:21

Gość pisze:Panie Tomku mam problem.
Przecież nie potrzebuję drugiej decyzji, chcę tylko uchylić pierwszą. Proszę o pomoc!
Też mam z tym problem, nie chce drugiej decyzji tzn. odmownej, ani zmieniającej tylko chce uchylić tamtą starą. A program przerzuca do decyzji zmieniających. A to nie zmieniająca tylko uchylająca.
dolar3

Napisano: 21 wrz 2016, 8:03

Wniosek o zmianę sytuacji życiowej, wprowadzasz nowe dochody i tworzysz decyzję odmowną.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 21 wrz 2016, 8:15

Wchodzisz w zakładkę OPERACJE następnie DECYZJA UCHYLAJĄCA w DANYCH UCHYLENIA wybierasz POWÓD UCHYLENIA i tworzysz decyzję uchylającą. W tym przypadku Pani nie złożyła nowego wniosku.
********** :-)

Napisano: 21 wrz 2016, 8:24

********** :-) pisze:Wchodzisz w zakładkę OPERACJE następnie DECYZJA UCHYLAJĄCA w DANYCH UCHYLENIA wybierasz POWÓD UCHYLENIA i tworzysz decyzję uchylającą. W tym przypadku Pani nie złożyła nowego wniosku.
A w jaki sposob wprowadzasz ten nowy dochód? liczysz ręcznie?
adj

Napisano: 21 wrz 2016, 8:32

Weszłam w ADMINISTRACJE - MODYFIKACJE DANYCH WNIOSKU i tam wprowadziłam ten dochód i wydrukowałam,włożyłam w dokumenty i usunęłam, ale nie wiem czy to jest poprawne. Można też przeliczyć ręcznie.
********** :-)

Napisano: 22 wrz 2016, 9:58

dzięki za odpowiedzi :)
Gość

Napisano: 22 wrz 2016, 10:09

mnie tez sie przydało, dzieki
82gocha
Starszy referent
Od: 04 gru 2014, 15:05
Zajmuję się:

Napisano: 22 wrz 2016, 10:21

;) ;) ;)