osobo z zewnatrz odwolaj sie do wsa i pilnuj terminow. zloz wniosek o pelnomocnika z urzedu jak masz niskie dochody, ja mialam szczescie i trafil mi sie naprawde uczciwy pelnomocnik angazujacy sie w pomoc. sko w katowicach jest juz znane w wsa z tego ze ustawy i rozporzadzenia wybiorczo interpretuje ,,na nie\'\' aby tylko nie przyznac naleznych swiadczen. i mysle ze sad wnikliwie sie pochyli nad sprawa. nie sluchaj Toma bo pisze same glupoty. Tom i cosie okazalo z zal. al. dla mezatek i z dochodem do podwyzszonej zaliczki? co orzekl T.K.?
Orzekł tylko tyle, że miałem rację Jakby było tak jak myślisz, to by nic nie uchylali tylko napisali, że są super jasne przepisy i należy robić tak, jak w nich napisali.
nie mam czasu grzebac w starych postach. jezeli Tom twierdziles ze sie nalezy to przepraszam. wiem ze duzo pracownikow dawalo odmowe bo mama ponowna mezatka. odmowe zas. piel. bo za pozno zlozony wniosek , odmowepodwyzszonej kwoty bo niby dochod na rodzine a nie na osobe w rodzinie . i co sie okazalo? T. K. WAM TE ODMOWY UWALIL.
też dawałem odmowy mężatkom bo takie były przepisy, ja i inni robiliśmy zgodnie z obowiązującym wtedy prawem, a że TK stwierdził po fakcie, że przepisy są do du.py to inna kwestia, świadcząca tylko o jakości prawa w tym kraju-raju
PS. Spójrz tylko kiedy \"osoba z zewnątrz\" pisała swoje posty