do Toma i innych -splata zaliczki - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 lis 2007, 13:30

czy dłużnik alimentacyjny może wpłacac zaleglość z tytułu wypłaconej zaliczki alimentacyjnej bezpośrednio na rachunek OPSu ?
~Gosia

Napisano: 15 lis 2007, 13:32

przeczytaj niżej już odpowiadaliśmy na to
~~nela

Napisano: 15 lis 2007, 13:58

jeżeli nie zalega już nic wierzycielce to może, ja bym się zgodziła
~ela...

Napisano: 15 lis 2007, 15:26

a ja bym sie nie zgodzila bo na zgode nie mam zadnego art na poparcie a na niezgode mam :)
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 15 lis 2007, 16:22

Komornik , przynajmniej mój, nic nie robi. Wszystko trzeba mu podać na tacy: gdzie dłużnik mieszka, co robi, czy jest zdrowy itp. O kazdej zmianie trzeba mu pisać kilka razy, żeby w końcu zmienił w wydruku. Z dłużnikami komornik nie rozmawia wcale. bo po co? Wszystkie wierzycielki które zgłaszają jakieś bezpośrednie wpłaty wysyła do nas - nie wiem po co?. Ale jak dłużnik chce oddać nam kasę to my za wszelką cenę musimy dbać o to żeby komornik na tym zarobił 15%.?
~Benek

Napisano: 15 lis 2007, 16:57

:) Ze wszystkim się zgadzam, ale masz działać zgodnie z ustawą, a nie tak jak Ci się podoba bo uważasz że system jest do d...
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2008, 13:21

dostalem od komornika pismo ze zabiora mi z wyplaty 60procennt niewiele mi zostanie na zycie informuje ze od dluzszego czasu w dalszym ciagu place alimenty a zaleglosci powstaly gdy bylem w wienzieniu a potem przez dluzszy czas bylem bez pracy
~krzysiek

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x