do przewodniczących ZI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 04 sty 2014, 17:57

Od pół roku jestem przewodniczącą ZI, dodam że nie jestem pracownikiem OPSu. Lwią część pracy związanej z procedurą NK wykonują pracownicy OPSu. Dobrze układa się nam współpraca z policją, lekarzem i kuratorem. Do mnie należy napisanie sprawozdania za ubiegły rok. Oczywiście spojrzałam na sprawozdania z wcześniejszych lat i zawarte w nich były statystyki typu ile posiedzeń, ile wpłynęło, ile zakończono....
Moje pytanie, a właściwie prośba do wymienionych w tytule, co jeszcze piszecie w sprawozdaniach i czy zachcielibyście się podzielić swoim doświadczeniami. Liczę na życzliwość:)
~alania

Napisano: 05 sty 2014, 15:35

to i tak rarytas . Współpraca z lekarzem ? i to dobra . To rzadko się zdarza .
JA dodaję podział sprawców- kobiety, mężczyźni , małoletni- ile, źródła przemocy.
~mendi

Napisano: 10 sty 2014, 16:58

ja robię taką dość obszerną \"rozprawkę\" - jak widzą ile tego jest to nie czytają :)

mam w układzie mniej więcej tak: jakiś krótki wstęp (takie ogólne bla bla o funkcjonowaniu ZI), podstawa prawna (również prawa miejscowego), struktura ZI, działalność profilaktyczno edukacyjna (tu opisuję wszystkie zorganizowane akcje - jakies warsztaty, spektakle o tematyce przemocy, konferencje, pogadanki w świetlicach itp. , wrzucam fotki, żeby było kolorowo, opisuję poza tym o sposobach rozpowszechniania info o ZI, szkoleniach w których wzięli udział członkowie, zakupionych lub przygotowanych materiałach i takie tam...), kolejny rozdział to już same procedury NK (i tu robię różnego rodzaju zestawienia, tabelki, opisuje metody diagnozowania, pracy z rodzinami, wykorzystywane zasoby gminy typu psycholog/terapeuta, zaangażowanie w prace GR innych instytucji - pełna dowolność) i na koniec podsumowanie (ja np. w tym roku skupiłam się na opisaniu korzyści i szeeeroko napotykanych trudności w pracach ZI)

...i tyle mniej więcej
~anna

Napisano: 10 sty 2014, 22:22

jedna rada.
Sprawozdanie powinno zawierać w jaki sposób dało się zrealizować \"programu przeciwdziałania przemocy\", który usiał być podjęty przez uchwałę rady gminy/miasta.
~Jkob

Napisano: 10 sty 2014, 22:45

ale program masz pisany na kilka lat - czemu sądzisz - że trzeba napisać w jaki sposób udało się Go zrealizować , skoro mówimy o rocznym spr. Nie wybierasz zadań ..?
~emilka

Napisano: 10 sty 2014, 23:01

no ale twoje dzialania w ramach prac ZI mają realizować przyjety program. Opisujesz w sprawozdaniu co udało się osiągnąc. przynajmniej ja tak piszę
~Jkob

Napisano: 10 sty 2014, 23:11

No tak

w cz.V sprawozdania piszę
-wybrane działania zrealizowane w roku ...w ramach Programu Przeciwdziałania . ( Adresaci, formy , efekt..)
Czyli żeśmy się dogadali- tak ?
~emilka

Napisano: 10 sty 2014, 23:26

jak zawsze :d pozdrawiam, udanego weekendu
~Jkob

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x