czy ktoś wypłacał wyrównanie zaliczki w związku z TK jak to zrobiliści jakie decyzje, a co zrobić jak kobitka złożyła skarge na bieżacy okres zasiłkowy a nie składała wniosku jak jej odpisać w jakiej formie????????? postanowienie, pismo informacyjne?????????//
My juz pozalatwialismy, a mielismy kilkanascie takich spraw, najpierw postanowienie o wznowienie postepowania administracyjnego a pozniej decyzja uchylajaca decyzji uchylajacej prawo do za lub odmawiajacej przyznania ZA
Karola i wszyscy mądrzy pomóżcie?ja dostałam decyzje z SKO na wyrok TK.mam uchylić decyzje odmawiającą wznowienia postępowania ponieważ wniosek był pozostawiony bez rozpoznania.Pisza że powinnam skargę z dnia 7 sierpnia potraktowac jako ponaglenie do wydania decyzji rozstrzygającej istotę spray tj uprawnienia Pani..... do zaliczki alimentacyjnej. Mam przeprowadzić postępowanie mające na celu rozpatrzenie wniosku z 19 października 2005 i wydać decyzję>>>> Jak mam to zrobić .....?
Mało danych
ale musisz wznowic postępowanie na 145 kpa i na 151 kpa uchylić decyzję i przyznac zaliczkę i to tyle robi sie to w jednej decyzji.
Co tak sie przejmujesz...
pozdrawiam
To wiem ale osoba-mężatka złożyła wniosek na zaliczkę alimentacyjną na sierpień-wrzesień 2008, były przesłane dokumenty do ROPSu bo było podejrzenie o koordynację, ale teraz mi odesłał ROPS że co do tego dziecka nie zachodzi koordynacja i mamy ponownie rozpatrzyć wniosek