zaliczka z TK kto już zrobił tą niewiadomą - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 18 sie 2008, 17:12

czy ktoś wypłacał wyrównanie zaliczki w związku z TK jak to zrobiliści jakie decyzje, a co zrobić jak kobitka złożyła skarge na bieżacy okres zasiłkowy a nie składała wniosku jak jej odpisać w jakiej formie????????? postanowienie, pismo informacyjne?????????//
~klaraaa

Napisano: 18 sie 2008, 18:41

My juz pozalatwialismy, a mielismy kilkanascie takich spraw, najpierw postanowienie o wznowienie postepowania administracyjnego a pozniej decyzja uchylajaca decyzji uchylajacej prawo do za lub odmawiajacej przyznania ZA
~Karola

Napisano: 20 sie 2008, 13:22

po jakim czasie wyplaciliscie ludziom zwrot zaliczek?ja zlozylam papiery 05.08.2008 i chcialabym sie doiedziec ile musze czekac.prosze odpisz
~do karola

Napisano: 21 sie 2008, 10:43

do Kakoli
proszę podaj podstawę prawną do decyzji uchylajacej decyzję uchylającą
~ANKA

Napisano: 29 paź 2008, 15:06

Karola i wszyscy mądrzy pomóżcie?ja dostałam decyzje z SKO na wyrok TK.mam uchylić decyzje odmawiającą wznowienia postępowania ponieważ wniosek był pozostawiony bez rozpoznania.Pisza że powinnam skargę z dnia 7 sierpnia potraktowac jako ponaglenie do wydania decyzji rozstrzygającej istotę spray tj uprawnienia Pani..... do zaliczki alimentacyjnej. Mam przeprowadzić postępowanie mające na celu rozpatrzenie wniosku z 19 października 2005 i wydać decyzję>>>> Jak mam to zrobić .....?
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 05 maja 2009, 15:44

Mało danych
ale musisz wznowic postępowanie na 145 kpa i na 151 kpa uchylić decyzję i przyznac zaliczkę i to tyle robi sie to w jednej decyzji.
Co tak sie przejmujesz...
pozdrawiam
~OFERTA

Napisano: 25 maja 2009, 12:52

a czy teraż można przyznać teraz zaleczkę alimentacyjną wstecz czyli w wziązku z wyrokiem TK ???
~kama

Napisano: 25 maja 2009, 13:11

teraz nie, chyba że osoba dostała odmowę i złożyła skargę na te decyzje w ciągu miesiąca od opublikowania wyroku TK
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2009, 16:24

To wiem ale osoba-mężatka złożyła wniosek na zaliczkę alimentacyjną na sierpień-wrzesień 2008, były przesłane dokumenty do ROPSu bo było podejrzenie o koordynację, ale teraz mi odesłał ROPS że co do tego dziecka nie zachodzi koordynacja i mamy ponownie rozpatrzyć wniosek
~kama

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x