na posiedzeniu komisja wydała postanowienie ws zezwolenia jednorazowego, impreza z powodów organizacyjnych się nie odbyła, urząd zezwolenia nie wydał, sprawę umorzył.
Teraz mam wniosek na tą samą imprezę. U mnie jest praktyka, ze postanowienie podpisują na komisji jej członkowie.
Czy w tym szczególnym przypadku aby nie zwoływać komisji ze względu na koszty postanowienie ws jednorazowego zezwolenia może podpisać przewodniczący poza posiedzeniem komisji?
Dodam, ze w moim regulaminie ta kwestia nie jest do końca jasna (mam stary regulamin, obecnie przygotowuje nowy regulamin).
Napiszcie proszę odnośnie powyższego jak u was wygląda sprawa z postanowieniami (zarówno na zezwolenia stałe jak i jednorazowe).
Kto je podpisuje (wszyscy członkowie czy tylko przewodniczący)i czy może to się dziać poza komisją ( u nas mała gmina i czasem poza wnioskiem o wydanie zezwolenia nie ma innych spraw). ??
do waldka i innych postanowienie ws. zezwolenia
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: do waldka i innych postanowienie ws. zezwolenia
Witam!
Postanowienie GKRPA w sprawie opinii wydaje się na konkretny wniosek przedsiębiorcy, który obejmuje datę sprzedaży, miejsce i rodzaj zezwolenia. Z tego co piszesz to musi być wydane nowe postanowienie komisji, zaś co do podpisu postanowienia przez wszystkich członków (musi być 50% +1 składu komisji) to są różne praktyki tj. albo podpisują postanowienie wszyscy uczestniczący w postępowaniu członkowie komisji, albo tylko przewodniczący zaś w dokumentacji komisji jest lista obecności z tego posiedzenia. Sam przewodniczący nie ma kompetencji ani upoważnienia ustawowego aby opiniować samemu wnioski o wydanie zezwoleń. Jak masz jakieś dodatkowe pytania to dzwoń: 601-645-467.
Pozdrawiam
Waldek
Postanowienie GKRPA w sprawie opinii wydaje się na konkretny wniosek przedsiębiorcy, który obejmuje datę sprzedaży, miejsce i rodzaj zezwolenia. Z tego co piszesz to musi być wydane nowe postanowienie komisji, zaś co do podpisu postanowienia przez wszystkich członków (musi być 50% +1 składu komisji) to są różne praktyki tj. albo podpisują postanowienie wszyscy uczestniczący w postępowaniu członkowie komisji, albo tylko przewodniczący zaś w dokumentacji komisji jest lista obecności z tego posiedzenia. Sam przewodniczący nie ma kompetencji ani upoważnienia ustawowego aby opiniować samemu wnioski o wydanie zezwoleń. Jak masz jakieś dodatkowe pytania to dzwoń: 601-645-467.
Pozdrawiam
Waldek
Waldku jeszcze jedno pytanie .
Czy członkowie Komisji w tym przypadku mogą podpisać postanowienie poza posiedzeniem komisji żeby nie ponosić kosztów komisji jeśli chodzi tylko o podpisanie jednego postanowienia ws jednorazowego zezwolenia ?
Czy członkowie Komisji w tym przypadku mogą podpisać postanowienie poza posiedzeniem komisji żeby nie ponosić kosztów komisji jeśli chodzi tylko o podpisanie jednego postanowienia ws jednorazowego zezwolenia ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wydaje mi się to raczej niemożliwe, bo czynności służbowych komisja nie powinna podejmować poza posiedzeniami komisji. Ja ten problem z wynagradzaniem komisji rozwiązałem wprowadzając miesięczne zryczałtowane wynagradzanie komisji wypłacane na koniec m-ca kalendarzowego, gdzie warunkiem wypłaty jest udział członka w co najmniej jednym posiedzeniu w m-cu.
Oprócz do waldka i innych postanowienie ws. zezwolenia - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
wydatki z korkowego
punkty sprzedaży
wynagrodzenie czło. komisji
węgier po leczeniu
zasiłek dla bezdomnego
Zagrożenia Cyberprzestrzeni - Projekt Pracownik Społeczny
szkolenie dla członków GKRPA
wydatki z korkowego
zgon bezdomnego
protokół
kto płaci za noclegownię
Postanowienie na sprzedaż alkoholu