kto płaci za noclegownię

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
jaaa

kto płaci za noclegownię

Post autor: jaaa »

Na naszym terenie(lubelskie) pojawił się bezdomny (mieszkał kilkanaście lat temu na terenie naszej gminy) i poinformował, że wybiera się do noclegowni do Warszawy. Jednocześnie nadmienię, że ów Pan będzie się starł o zasiłek stały. I tu pojawia się moje pytanie... kto będzie ponosił koszt za jego pobyt w noclegowni???
to moja pierwsza taka sytuacja więc proszę o wyrozumiałość i pomoc :D
rommekk

Re: kto płaci za noclegownię

Post autor: rommekk »

płacić będzie gmina w której gość ma ost. stały meldunek, możecie odmówić tylko wtedy kiedy będziecie mieli inną ofertę (np. własną placówkę noclegową)
gosia00

Post autor: gosia00 »

Zgadza się,płaci gmina w której facio ma ostatni meldunek. Też mam taki przypadek. Proszę podzielcie się ze mną decyzją przyznającą noclegownie:
[email protected]
lolka 27

Post autor: lolka 27 »

a dlaczego macie płacić, co to znaczy że pan sie wybiera, pan m przede wszystkich podjąć działąnia zeby zmienić swój byt a nie przez kilkanaście lat nic i teraz sie wybiera...nie dajcie się my nie kierujemy i nie płacimy
tomm

Post autor: tomm »

hehehe rozumiem, że ustawa już nie obowiązuje ;-) gratuluje profesjonalnego podejścia
lolka 27

Post autor: lolka 27 »

ustawa obowiązuje ale obowiazuje tez współpraca klienta i tego nalezy przestrzegac
aga.w

Post autor: aga.w »

przeciez on współpracuje wystarał sie o zasiłek stały a teraz wybiera sie do noclegowni bo idzie zima wg mnie super gościu
rrrr

Post autor: rrrr »

to Wy macie mu wskazać placówkę za którą ewentualnie będzie płacić a nie że on się wybiera do Warszawy. A poza tym to czy on jest osobą bezdomną żeby do placówki go kierować?? Gdzie był do tej pory?? I płacicie tylko jeżeli jesteście jego gminą ostatniego zameldowania na pobyt stały. Jak nie miał u Was meldunku to odesłać go do gminu właściwej.
ODPOWIEDZ