Dobrowolna alimentacja - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 lip 2014, 13:54

Witam
Moja mama przebywa w dps, mops chce przeprowadzic wywiad, rzecz w tym ze moje dochody sa bardzo zroznicowane.
Czy wvrazie jesli przekrocze magiczny prog a odmowie podpisania umowy ale bede wplacac dobrowolnie kwoty od 50-300 zl to mops moze wyciagnac wobec mnie jakies konsekwencje?
Dziekuje bardzo ze udzielenie odpowiedzi i wskazowek
i-graszka

Napisano: 17 lip 2014, 14:28

Tak ,OPS może wystąpic o zwrot poniesionych kosztów do urzedu skarbowego,może Pani co miesiąc podpisywac umowę,potem aneksy do umowy,jeżeli Pani dochód sie zminia,a jezeli Pani nie przekracza ,moze Pani w wywiadzie środowiskowym uwzględnic chęc ponoszenia odpłatności na okresloną kwote i na jakiś czas ma Pani spokój,powiedzmy 6 miesięcy:)
peela

Napisano: 17 lip 2014, 19:12

A gdybym miala sadownie przyznane alimenty na mame to tez mops moze zadac zwrotu zaplaconych kosztow pobytu????? Przeciez to sad wtedy bada moja sytuacje. Co wtedy z wywiadami??
Nie mam czasu co miesiac podpisywac umow i jeszcze aneksow do nich.
Nie rozumiem tez dlaczego mops mialby dochodzic zwrotu za pobyt, przeciez place dobrowolne alimenty, to to sie wcale nie liczy? :o
i-graszka

Napisano: 18 lip 2014, 13:55

Alimenty róznych wpłat będą dochodem mamy, wiec najlepiej podpisac z ops umowe na stałą kwote
peela

Napisano: 18 lip 2014, 16:01

Wlasnie nie chce podpisywac na pewna kwota bo sama nie wiem czy nie zostane na lodzie
Z drugiej strony wolalabym sadowe alimenty niz co pol roczne wywiady!
i-graszka

Napisano: 22 lip 2014, 9:03

Osoba zobowiązana do wnoszenia opłaty za pobyt w DPS z art. 61 ust.1 pkt.2 - zstępna, odmawia podpisania umowy w trybie art.103 ust.2. Czy istnieje możliwość i w jaki sposób (chronologicznie) możemy z programu pomost std wydać decyzję o zobowiązaniu osoby ( zstępnej) do zwrotu opłaty zastępczo wniesionej przez gminę na DPS podopiecznego?
GABA

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x