jeżeli wypłaciłam 300 000 to koszty liczę 1 000 św x 10 = 10 000 a jak mam 2 zwroty nienależnie pobranych świadczeń za 2019 i 4 odmowy to w końcu jakie mam k-ty obsługi
1000-2+4=1002?
Dobry start - wynagrodzenia z 300
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: główna księgowa MOPS
- Kontakt:
Re: Dobry start - wynagrodzenia z 300
Witam...
W tym roku miałam kontrolę dot.DOBREGO STARTU za 2018 rok.
Wynagrodzenie dla pracowników płaciłam w formie dodatku specjalnego,wypłacałam wynagrodzenie proporcjonalnie do wypłaconych świadczeń ale to czy wypłacimy wynagrodzenie jednorazowo czy na kilka razy nie ma znaczenia.Ważne żeby było to co najmniej 80 % z tych 10,00 zł.Kontrolujący nie stwierdzili nieprawidłowości.
W tym roku miałam kontrolę dot.DOBREGO STARTU za 2018 rok.
Wynagrodzenie dla pracowników płaciłam w formie dodatku specjalnego,wypłacałam wynagrodzenie proporcjonalnie do wypłaconych świadczeń ale to czy wypłacimy wynagrodzenie jednorazowo czy na kilka razy nie ma znaczenia.Ważne żeby było to co najmniej 80 % z tych 10,00 zł.Kontrolujący nie stwierdzili nieprawidłowości.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a czy można z tych pieniędzy dać dodatek dla kierownika i dla księgowego?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowanie
- Kontakt:
Ja też naliczyam dodatki specjalne również dla księgowej i kierownika
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja też płace proporcjonalnie do wypłaconych świadczeń ale mam również 4 odmowy i nie wiem czy brać to pod uwagę bo pisze ze bierze sie 10 zł za jedno dziecko albo jedną osobę uczącą się, na które ustalane jest prawo do świadczenia. Czyli 1 000 przyznanych świadczeń + te 4 odmowy (bo było prawo ustalane ale stwierdzili odmowy) czy dobrze myślę ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Według mnie dobrze myślisz. Tylko weź pod uwagę, czy na te same osoby nie były też przyznane świadczenia. U nas była taka sytuacja, że dziecko złożyło wniosek samo na siebie i nie miało przyznane świadczenia, ale potem złożyła na nie matka i miała przyznane. Zatem jest to ta sama osoba, "na którą było ustalane prawo do świadczenia", więc kosztów obsługi nie liczyłam dwa razy.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Witam,
jak robicie w swoich OPS z kosztami obsługi bo nigdy idealnie się nie wstrzelisz w kwotę na wynagrodzenia i pochodne (80%) czy księgujecie na koniec listopada pk przeksięgowanie kosztów realizacji programu dobry start zgodnie z wyliczeniami, kiedy już wiadomo ile było faktycznie wniosków, czy dajecie dodatki i nagrody a na koniec listopada PK na ewentualne braki?
w moim OPS dwie osoby zajmowały się realizacją programu DS, dostały dodatki na czas realizacja zadania (lipiec-listopad) oprócz tego we wrześniu kierownik i księgowa otrzymały nagrodę po kilka złotych. Kończąc realizację tego zadania liczę koszty obsługi i wychodzi, że wykonanie na płace i pochodne (80% z 10 zł) wychodzi mi za małe o 50,66 zł - żeby było idealnie i 143,22 na pozostałe koszty obsługi (20% z 10 zł).
jak robicie w swoich OPS z kosztami obsługi bo nigdy idealnie się nie wstrzelisz w kwotę na wynagrodzenia i pochodne (80%) czy księgujecie na koniec listopada pk przeksięgowanie kosztów realizacji programu dobry start zgodnie z wyliczeniami, kiedy już wiadomo ile było faktycznie wniosków, czy dajecie dodatki i nagrody a na koniec listopada PK na ewentualne braki?
w moim OPS dwie osoby zajmowały się realizacją programu DS, dostały dodatki na czas realizacja zadania (lipiec-listopad) oprócz tego we wrześniu kierownik i księgowa otrzymały nagrodę po kilka złotych. Kończąc realizację tego zadania liczę koszty obsługi i wychodzi, że wykonanie na płace i pochodne (80% z 10 zł) wychodzi mi za małe o 50,66 zł - żeby było idealnie i 143,22 na pozostałe koszty obsługi (20% z 10 zł).
Oprócz Dobry start - wynagrodzenia z 300 - Księgowość przeczytaj również:
85195 p. 2010 zwrot kosztów za wydanej decyzji
Zlecone PROGMAN - bez podatku dla osób poniżej 26 r.życia
Zlecone Program - podatek poniżej 26 r.życia
Odsetki od zwrotu 500+ z lat ubiegłych
Rozliczenie z wpłaty za duplikat KDR
Refundacja kosztów zadania zlecone
Zapotrzebowanie na dodatek energetyczny
Ankieta ministerstwa o audycie
nienaleznie pobrane - decyzja od Wojewody
Podpisy bankowe - kto podpisuje
nadpłaty zwrotnych świadczeń