Dodatek 200 zł do świadczenia pielęgnacyjnego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 6    [ Posty: 52 ]

Napisano: 17 mar 2014, 16:45

Jestem \"wykluczonym opiekunem\". Składałem wniosek w ośrodku w styczniu o dodatek 200 zł do świadczenia, otrzymałem odmowę

Czy teraz mimo odmowy ośrodek wyda kolejną decyzję czy muszę znów sam wypełniać wniosek o pomoc 200 zł? (mimo, że otrzymam odmowę chciałbym mieć to na piśmie, obecnie mam tylko za styczeń-marzec)

~rok

Napisano: 17 mar 2014, 16:46

a po co ci kolejna odmowa skoro wiesz, ze dodatek 200 zł ci nie przysługuje? Lubisz zbierac papierki czy jak?
~ewa

Napisano: 17 mar 2014, 16:50

jaki wniosek przecież te dodatki przynawaliśmy z urzędu ???
~just

Napisano: 17 mar 2014, 17:25

ale byli tacy co składali wnioski...też miałam takiego \"kwiatka\" odmowę wszczęcia z wniosku musiałam robić plus zażalenie zaliczyłam ...nie przetłumaczysz /....mają ze strony chyba WO gotowy wniosek nie wiem kto to wypłodził im taki druk
~Magda

Napisano: 17 mar 2014, 19:02

napisałem ręczny wniosek o ustalenia prawa do pomocy (powołałem się na rozporządzenie), Dyrektor Ośrodka przyjął druk mimo, że uznał, że z góry będzie odmowa takie to trudne? chyba jest ludzki bo wie, że te przepisy to buble więc dał mi szansę złożenia odwołania do SKO, później WSA, NSA i mogę z tym iść do TK takie to dziwne?

nie rozumiem tego negatywnego nastawienia, Was urzędasów? aż tak bardzo zmęczeni jesteście jak przychodzi opiekun po pomoc? dopiero Wam mina bladnie

oczywiście na tej stronie jest też grono normalnych pracowników których mimo, że obowiązuje aktualne prawo to chcą pomagać i doradzają jak mogą

ps. tak zbieram papierki, chce mieć czarno na białym jak Państwo odmawia mi pomocy, w Trybunale są 4 wnioski odnośnie świadczeń w tym 2 odnośnie właśnie tej pomocy

gdy Trybunał się wypowie i znów będzie trzeba naprawiać taka Magda i taka ewa będą biadolić, że ludzie przychodzą po pieniądze które im się należą

Wy nie decydujecie o kształcie prawa, możecie odmówić a my możemy złożyć zażalenie i to może się tak ciągnąć aż w końcu ktoś wygra

na pracownika można się poskarżyć wyżej, na odmowę wszczęcie też można się poskarżyć więc o co Wam chodzi? chcielibyście być na miejscu opiekuna bez środków do życia?
~rok

Napisano: 17 mar 2014, 21:15

rok niepotrzebnie się denerwujesz. Na tym forum sa tacy jak ewa i nie poradzisz. Psują opinię wszystkim pracownikom (o ile nimi są).
Więc ignoruj takie wpisy.
~sipera

Napisano: 17 mar 2014, 21:42

właśnie, nie raz już się okazało, że nasza decyzja odmowna nie znaczy, że sko czy wsa mogą więcej i w indywidualnej sprawie orzekną co nam się nie śniło, więc ,,rok\'\' ma rację, że próbuje
~Kati

Napisano: 17 mar 2014, 22:35

\'Dyrektor Ośrodka przyjął druk mimo, że uznał, że z góry będzie odmowa\'

To nie chodzi o to, że to trudne, czy kto jest ludzki a kto nie - jak dla mnie nie ma podstaw żeby taki wniosek merytorycznie rozpatrywać czyli tą odmowę wydać, przyjąć bym przyjąć, ale dostałbyś odmowę wszczęcia postępowania.

\'sko czy wsa mogą więcej i w indywidualnej sprawie orzekną co nam się nie śniło\'

No i to jest niestety sankcjonowanie patologii. Nie tędy droga. Prawo jest jakie jest, ale niestety my urzędnicy musimy je stosować bezwzględnie, dopuszczanie do takich nadużyć jest niedopuszczalne - \'bo może sąd przyzna\' - dżizas!

\'mogę z tym iść do TK\'

Do TK to możesz iść bez wniosku nawet. O niekonstytucyjności stwierdza trybunał, a sądy z tego co wiem też nie orzekają wbrew przepisom, więc takie Twoje odwołania to jest terroryzm, wymuszanie i zmarnowane roboczogodziny każdego kto ma z tym styczność.

I teraz żebyśmy się dobrze zrozumieli - uważam, że podział opiekunów - JEST KARYGODNY, uważam, że POLEGNIE W TRYBUNALE, zgadzam się, że należy się wam WIĘCEJ + wyrównanie za wszystkie programy i dodatki które były dla dzieci, pewnie prędzej czy później TK do tego dojdzie, ale takie lipne wnioski i zasypywanie organów odwołaniami to jest normalna anarchia i brak poszanowania dla przepisów prawa.
~Iks

Napisano: 17 mar 2014, 22:46

Iks a może przez takie bezsensowne, takie ,,lipne\'\' wnioski i jak nazwałeś terroryzm i zasypywanie odwołaniami zmusi w końcu naszych ustawodawców o zastanowienie się chociaż, że prawo jest niesprawiedliwe, bo nie wiem jak w inny sposób wpłyniesz na zmianę ustawy, przecież sam widzisz, że robią co chcą tam na ,,górze\'\' i tak jak sam piszesz to tam jest anarchia i brak poszanowania prawa /tworzenie z premedytacją ustaw niezgodnych z konstytucją - opiekunowie, emeryci czy ofe/
~Kati

Napisano: 17 mar 2014, 23:53

\'bo nie wiem jak w inny sposób wpłyniesz na zmianę ustawy\'

Trybunał wpłynie.

\'że robią co chcą tam na ,,górze\'\'\'

No tak, a wnioski spowodują tylko złudne nadziej u składających i więcej roboty u rozpatrujących i organów odwoławczych - a góra będzie robić swoje. Naprawdę. Można pisać do posłow, senatorów, głosować, kandydować, pisać wnioski do rzecznika, do TK, zgłaszać uwagi do projektów - czyli w sposób usankcjonowany prawnie.
~Iks

Strona 1 z 6    [ Posty: 52 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x