To ja teraz potencjalnie wydam odmowę wszczęcia postępowania, a jak trybunał orzeknie i ustawodawca zmieni przepisy to wtedy poprzyznaję i wypłacę wszystko co się wam należy

m&m - Skąd u Ciebie tyle zajadłości? Tobie się tylko coś wydaje i to jest wszystko. Ty się nie znasz na przepisach i ich realizacji, Ty może i jesteś mega sprawnym opiekunem, może robiłaś super kontrole czy co tam robiłaś, może nawet za.je.bongo śpiewasz te piosenki siedząc przy kompie - naprawdę, chwała Ci za wszystko co umiesz robić i super, że są rzeczy na których się znasz megadobrze. Ale na TYM się naprawdę, kompletnie nie znasz - wybacz. My Ci to tłumaczymy od strony prawnej, ale Ty dalej swoje. Ty naprawdę sądzisz, że co? Nie znamy się? Specjalnie to robimy, żeby... no właśnie co?
Jak będzie przepis jasny i klarowny, że ma być pomoc rządowa dla opiekunów osób starszych to będzie można mówić o stronach i interesach prawnych. W tej chwili opublikowany wyrok nic wam w tej materii nie daje, po raz milion pięćset osiemdziesiąty czwarty - wyrok uznaje, że dwa artykuły dot. wygaśnięcia decyzji zawarte w ustawie z 7 grudnia są niezgodne z konstytucją - i nic więcej. To co Ty wyczytasz w uzasadnieniu nie ma kompletnie żadnego znaczenia - sentencja się liczy. A na resztę czekamy wszyscy - wierz mi. Dalej - coś takiego jak \'potencjalni kandydaci\' to niestety, ale w świetle przepisów i prawa nic kompletnie nie znaczy. Kobiety które są w ciąży to też potencjalne kandydatki na becikowe, ale ja im nie dam becikowego dopóki nie urodzą, ba - nie dam im nawet odmowy, tylko odmówię wszczęcia postępowania. \'Potencjalnie\' to ja mogę być prezydentem, albo i papieżem jak się uprę. Sorry, ale organy nie działają na mocy \'potencjalnych orzeczeń\' i \'potencjalnych przepisów\' tylko tych opublikowanych i obowiązujących.
\'żeby miał nie być stroną postępowania\'
Czy Ci się to podoba czy nie - jest tak jak pisze Kronos. Inaczej KPA nie miałoby żadnego znaczenia i każdy człowiek mógłby wnioskować o absolutnie wszystko co sobie tylko wymarzy - nawet o nowego mercedesa s-klasse jak ~zibi. I każdy urzędnik by to musiał merytorycznie rozpatrywać i dawać odmowę i od tego by się można odwoływać i sądzić i tak dalej i tak dalej. To tak nie działa.