Dodatek 250 zl - Dodatek 250zł

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 19 maja 2011, 10:42

Proszę o pomoc.Pracuje w Ośrodku Pomocy Społecznej na stanowisku pracownik socjalny -praca w terenie.Czy można zabrać pracownikowi w OPS dodatek ustawowy 250 zł u nas powiedzieli że nie ma środków.
~Leszek

Napisano: 19 maja 2011, 16:13

Czy sprawa tego dodatku dotyczy tylko województwa wielkopolskiego czy całej Polski ???????????????
~Mariola

Napisano: 19 maja 2011, 16:15

w wielkopolsce chcą zabrać pracownikom socjalnym dodatek 250 zl jeżeli nie spędzają w terenie 50 procent czasu.Czy to jest zgodne z prawem, czt też wielkopolska jak zawsze przesadza?Podwyżki zero, ekwiwalentu nie dają a dodatek zabierają.Czy ktoś tu oszalał?Jak jest u was w innych województwach?
~halszka

Napisano: 19 maja 2011, 16:33

wywieżć ich na taczkach jak takie mądre- wam zabiorą a sobie dadzą
~moni

Napisano: 14 mar 2012, 12:23

Pisałam pismo do ministerstwa i z wyjasnien wynika ze nigdzie nie ma w przepisach że pracownik musi pracować powyżej 50% w terenie, dodatek w roznych instytuacjach jest przyznawany uznaniowo ja pracuje w pcpr i rowniez nie mam dodatku...wszytko zalezy od osoby kierującej jednostką
~M

Napisano: 11 kwie 2012, 14:55

???????????????
~dor

Napisano: 12 kwie 2012, 13:58

ale z drugiej strony powinno to byc jakos weryfikowane. U nas 1, 2 wyjścia w tygodniu. Jaka to praca w terenie?. czasami wcale.
~asia

Napisano: 17 maja 2012, 0:36

Czemu nie martwi Was obniżanie świadczeń wypłacanych Waszym podopiecznym, tylko na pierwszym miejscu stawiacie swoje kwestie finansowe? Masz 2000 i zabiorą Ci 250 to przeżyjesz, A zastanawialiście się jak ma przeżyć człowiek któremu dacie 232,50 zł na miesiąc, A gdzie opłaty ? To już Was nie interesuje. A może się zamienimy ?
~Tadeusz

Napisano: 17 maja 2012, 13:49

Panie Tadeusz, nie ubliżając Panu nie po to przez kilka lat siedziałam w książkach, nie imprezując żeby teraz tłumaczyć się każdemu dlaczego po studiach mam \"godziwą\" pracę. Pracuję w pomocy 15 lat i 70% osób korzystających z zasiłku okresowego to osoby, które są w takiej sytuacji na własne życzenie, za marne grosze nie chce im się wstawać do roboty, fajki i alkohol też kosztują. Nie generalizuję. Jest 30 % osób którym sama bym oddała to co mam, bo dotknęła ich tragedia życiowa. A socjalny stoi przed dylematem, jak podzielić i sprawiedliwie przyznać środki leserowi, który nie chce pracować i rodzinie, gdzie wydarzyła się tragedia lub nagła choroba.
~socjalna

Napisano: 12 cze 2012, 17:03

Czy dodatek w wysokości 250 zł to jest kwota już netto czy brutto? Mam mieć go wypłaconego ale nie wiem jaką kwotę.
~laura

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x