czy przysługuje mi 250 - Dodatek 250zł

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 23 kwie 2011, 10:43

witam,
jestem zatrudniony jako pracownik socjalny od kilku lat,
teraz zmienija mi zakres czynności tzn. zmniejszają teren a w zamain za to będe prowadzi archiwum i częś pracy biurowej,
czy nadal należy mi się całe 250,00 czy proporcjonalnie połowa!
pozdrawim
~adam

Napisano: 23 kwie 2011, 15:01

proporcjonalnie
~`1

Napisano: 23 kwie 2011, 16:59

A gdzie tam cały
~Lucy

Napisano: 23 kwie 2011, 18:16

no ja myśle że cały bo nigdzie nie jest napisane jaki teren musze miec, jedynie ze do obowiązków podstswowych należy przeprowadzanie wywiadów w srodowisku i ze mam byc zatrudniony na cały etat
~adam

Napisano: 25 kwie 2011, 23:04

jeżeli 50% czasu pracy spędzasz w terenie to należy ci się dodatek, ale wiadomo przecież, że nie zawsze 4 godziny siedzi się w terenie ;)
~Kuba

Napisano: 06 maja 2011, 15:30

W ustawie nie ma napisane ile trzeba spędzić godzin w terenie.
art. 121 ust. 3a. Pracownikowi socjalnemu zatrudnionemu w pełnym wymiarze czasu pracy w samorządowych jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej, do którego podstawowych obowiązków należy świadczenie pracy socjalnej w środowisku, w tym przeprowadzanie rodzinnych wywiadów środowiskowych poza siedzibą jednostki, przysługuje wypłacany co miesiąc dodatek do wynagrodzenia w wysokości 250 zł. W przypadku zatrudnienia w mniejszym wymiarze czasu pracy dodatek przysługuje w wysokości proporcjonalnej do czasu pracy.
Więc jak jesteś zatrudniony na cały etat to należy Ci pełny dodatek w wysokości 250 zł. :)
Takie jest moje zdanie :)
~Pol

Napisano: 17 maja 2011, 14:26

z Urzędu Wojewódzkiego przyszło pismo do kierowników o wykaz pracowników którym należy się dodatek 250,00 zł. Pismo to wskazuje na 50% pracy w terenie oraz o kontrolowaniu tego. Nasz kierownik bardzo chetnie by nam odebrał ten dodatek!!!!!!!!!!!pomimo ustawy, która nic nie mówi o 50%!!!!!!!! jak jest u WAS???????
~ella

Napisano: 20 maja 2011, 13:10

dlaczego nikt mądry nie potrafi nic napisać o tym dodatku-wielkopolska chce pozabierać nam dodatki 250 zł twierdząc, że w terenie musimy spędzać ponad 50 procent czasu pracy,a przecież na wsiach tak sie nie da.Jak to możliwe ,że Poznań wymyśla takie farmazony a pracownicy socjalni milczą? Doradżcie proszę, jak reagować na bezprawne poczynania Wydzialu Polityki Społecznej w Poznaniu.
~halszka

Napisano: 20 maja 2011, 13:21

czy nikogo to nie interesuje, czy nie ma wśród nas mądrych ludzi którzy potrafią coś wyjaśnic w tej sprawie- przecież ona dotyczy nas wszystkich.Poznań zacznie odbierać a za nim inne województwa.
~moni

Napisano: 23 sie 2011, 22:59

Prosze o rade,jestem mama 5 dzieci i wdowa nie maja dzieci renty po tacje masz zmarl tego roku 3 dzieci idzie do szkoly masz nie byl ubezpieczony a ja mam calkowita niezdolnosc do pracy utrzymujemy sie z 1150 zl syn ma skaze bialkowa z tego oplaty na jedzenie nie zostaje nic zyjemy w dlulgach rodzina 6 osobowa pielegnacyjne decyzja odmowna jako samotna matka decyzja odmowna dodatek mieszkaniowy decyzja odmowna zapomoga jednorazowa jak masz zmarl decyzja odmowna na pochowek meza decyzja odmowna czekam tyle lat na mieszkanie komunalne decyzja odmowna z czego mam wyprawic dzieci do szkoly u nas zasilki sa nie powyplacane rodzinne celowy 100 ops przyznal prosze niech ktos mi podpowie co mam robic dziekuje serdecznie
~Monika

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x