Do użytkowników/użytkowniczek forum - Dodatek 250zł

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 23 mar 2011, 20:47

Ten dział forum poświęcony jest dodatkowi 250 zł dla pracowników socjalnych przeprowadzających wywiady środowiskowe. Posty nie dotyczące tego tematu przenoszone są do działu HYdE PaRK

https://www.ops.pl/forum.php?category=42
angoc

Napisano: 30 mar 2011, 15:19

brawo!!!!!!!! w końcu bo juz mam dość wpisów klientów
~pracownik ops

Napisano: 28 gru 2011, 17:58

Chyba czas najwyższy zwiększyć wysokość tego dodatku do kwoty 500 zł. Przecież jego wartość nie uległa zmianie od wielu lat. Wiele gmin nie rekompensuje w żaden sposób przejazdów w teren, więc dla rzeszy pracowników socjalnych jest to jedyna forma rekompensaty za wykorzystywanie prywatnego auta dla celów służbowych. 250 zł nie pokrywa już nawet kosztów benzyny za dojazdy do klientów.
~elfik

Napisano: 23 kwie 2012, 15:37

Elfik przecież te 250zł to nie jest na paliwo dla pracowników socjalnych do jazdy w teren od tego sa ryczałty za używanie własnych aut do celów służbowych
~ULA

Napisano: 23 maja 2012, 14:41

tak jak Ula
~ola

Napisano: 25 maja 2012, 14:17

A mnie zastanawia co innego, czy asystent rodziny powinien lub czy może dostawać ten dodatek?
~aNIA

Napisano: 06 cze 2012, 0:39

nie może , ponieważ nie przeprowadza wywiadów środowiskowych i nie wykonuje pracy pracownika socjalnego. Praca asystenta to prawie to samo co świadczenie usług opiekuńczych, tylko że nie pracuje fizycznie u tych rodzin a jedynie prowadzi nadzór, żeby np. było czysto, żeby był ugotowany obiad itp.
~~socjalna

Napisano: 30 lip 2012, 21:03

a jak dzieci korzystają z dożywiania w szkole to jaki obiad? i jakie czysto, założenia pracy asystenta wskazują na inne działania.
Tam najtrudniej iść naprzód, skąd już wszyscy wracają.
socjalnaLUB
Praktykant
Od: 24 lip 2012, 21:39
Zajmuję się:

Napisano: 10 wrz 2012, 14:43

Uważam, że dodatek jest stanowczo za mały i należy pojąć działania w tym kierunku aby uległ podwyższeniu. Nikt za nas tego nie zrobi. Jesteśmy grupą zawodową, która o nic nie walczy i na wszystko się godzi, mam tu na myśli zespoły interdyscyplinarne, które działają ale to my za wszystko odpowiadamy.
~socjalna M

Napisano: 18 lut 2013, 21:50

Dla mnie to trochę śmieszne...dlaczego pracownik socjalny ma dostawać dodatek 250zł zł tak naprawdę za pracę która wynika z jego funkcji...przecież pracownik socjalny jest właśnie po to, aby przeprowadzać wywiady środowiskowe. To tak jak gdyby pielęgniarka żądała 250 zł dodatku za wykonanie zastrzyku choremu pacjentowi...
~asystent

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x