dodatek do zasiłku rodzinnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 07 paź 2014, 13:25

Witam Mam pytanie:Czy dodatek z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego 100 zł wliczacie do dochodu rodziny? oraz Czy zwrot kosztów za przejazdy dla osoby uczestniczącej w projekcie należy uznać za jej dochód ? PILNE !!
gopswk
Praktykant
Od: 28 maja 2014, 14:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2014, 14:33

Dodatku z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego nie wliczamy ponieważ jest to świadczenie jednorazowe i o charakterze socjalnym (uzależnione od dochodu rodziny). Natomiast co do zwrotu kosztów dojazdu na zajęcia - być może jakiś służbista by to wliczył. Ja jednak uważam, że skoro człowiek przystąpił do projektu i chce coś ze swoim życiem zrobić - to nie należy być bardziej papieskim od samego papieża i nie wliczyłabym takiego świadczenia. Ponadto trzeba wziąć pod uwagę, że wcześniej ta osoba musiała wyłożyć własne pieniądze na dojazdy a ideą zwracania kosztów dojazdów było chyba nie pogarszanie i tak trudnej sytuacji klientów. My takiego świadczenia nie wliczamy, szczerze powiedziawszy nigdy mi to nawet nie przyszło do głowy.
Ewunia

Napisano: 07 paź 2014, 15:09

My też do tej pory tego nie wliczałyśmy i niech tak zostanie.
gopswk
Praktykant
Od: 28 maja 2014, 14:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2014, 23:02

SKĄ D POSIADACIE TAKĄ WIEDZĘ ŻE DODATEK Z TYT.ROZPOCZĘCIA ROKU TO ŚWIADCZENIE O CHRAKTEREZE SOCJALNYM. ZASIŁEK RODZINNY NA DZIECKO TEZ JEST UZALEŻNIONY OD DOCHODU. JA WLICZAM.
iza 12

Napisano: 08 paź 2014, 12:09

Ale zasiłek rodzinny nie jest świadczeniem jednorazowym (jest przyznawany na pewien okres), a dodatek z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego jest wypłacany jednorazowo (podobnie zresztą jak tzw. becikowe).
Ewunia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x