Dodatek elektryczny
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG
- Kontakt:
Re: Dodatek elektryczny
Szarak dziękuję bardzo
-
- Referent
- Kontakt:
Czy jako potwierdzenie zużycia więcej niż 5mWh energii rocznie wystarczy faktura z przełomu 2021/2022 gdzie jest wskazana ilość zużytej energii elektrycznej w ciągu ostatnich 12 miesięcy (np. 6724 kWh) czy powinniśmy żądać wszystkich faktur z 2021 r. bądź zaświadczenia?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: praca socjalna
- Kontakt:
Dobrze wiesz o co mi chodzi, z nowym rokiem znowu podnoszą mi ciśnienie a miało być już spokojnie
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
mk1979 pisze: 02 sty 2023, 13:19 z nowym rokiem znowu podnoszą mi ciśnienie a miało być już spokojnie

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Nie wiem jak u innych dostawców ale z PGE na kazdej fakturze lktora do tej pory dostałam z roznych okresow rozliczeniowych nawet, na koncu jest tłustym druzkiem zuzycie energii z 2021 roku wiec mnie w sumie tresc faktury oraz okres za jaki jest nie interesuje, wystarczy mi to podsumowanie z 021. gaktury które mi przynosza sa z 2022 . albo np ostatnia jaka im porzyszła.gopsbasia pisze: 02 sty 2023, 13:18 Czy jako potwierdzenie zużycia więcej niż 5mWh energii rocznie wystarczy faktura z przełomu 2021/2022 gdzie jest wskazana ilość zużytej energii elektrycznej w ciągu ostatnich 12 miesięcy (np. 6724 kWh) czy powinniśmy żądać wszystkich faktur z 2021 r. bądź zaświadczenia?
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Stwierdzenie "zużycie w ostatnich 12 miesiącach" nie jest równoznaczne ze "zużyciem w roku 2021". Przedsiębiorstwa mają obowiązek wystawiać zaświadczenia, więc nie widzę problemu.gopsbasia pisze: 02 sty 2023, 13:18 Czy jako potwierdzenie zużycia więcej niż 5mWh energii rocznie wystarczy faktura z przełomu 2021/2022 gdzie jest wskazana ilość zużytej energii elektrycznej w ciągu ostatnich 12 miesięcy (np. 6724 kWh) czy powinniśmy żądać wszystkich faktur z 2021 r. bądź zaświadczenia?
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
-
- Referent
- Kontakt:
W sytuacji, gdy umowa na dostawę energii zawarta z nieżyjącą od kilkudziesięciu lat matką, odmowa dodatku elektrycznego?
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oczywiście, trup nie może być odbiorcą energii
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zabrzmiało metafizycznie

- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zarówno w sensie metafizycznym, jak i przyziemnym, energii odbierać już nie może

Albert Camus
Albert Camus
Oprócz Dodatek elektryczny - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
SKO do ponownego rozpatrzenia
Dodatek weglowy - 1 grudnia wpłynął pocztaą
uwzględnienie odwołania dodatek węglowy
korekta wniosku juz zakończonego
uwzględnienie odwołania do decyzji o przyznanie DW
plan na dodatek węglowy
Dodatek osłonowy po 2 grudnia
2 dodatki wypłacone na 1 adres
Żądanie potwierdzenia ze starostwa
BUDYNEK REKREACJI INDYWIDUALNEJ - ODMOWA
gospodarstwa jednoosobowe jak traktujecie
dodatek osłonowy - nie odebrana druga transza