Dodatek elektryczny

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
AnnaMarianna
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/DO/DW/DI/DE
Kontakt:

Re: Dodatek elektryczny

Post autor: AnnaMarianna »

Wywiad-ponieważ trzeba było stwierdzić odrębność lokalową, na ten adres mieszkająca na piętrze siostra wnioskodawcy otrzymała dodatek węglowy. Wejścia oddzielne z zewnątrz budynku i całkowita odrębność-tu nie ma problemu.
W Ceeb jest ogrzewanie elektryczne zgłoszone oraz kocioł na paliwo stałe- każde z gosp.dom ma swoje żródło. Tu też ok.
A odmowa dlatego, że na szkoleniu Mazurkiewicz jasno podkreślał, iż żadne przenośne farelki się nie kwalifikują. Stąd moje pytanie.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

ponad rok temu gdzieś tam czytałem/widziałem, że zgłoszeniu do ceeb podlegają tylko urządzenia/instalacje na stałe związane z danym lokalem/budynkiem i żadne przenośne farelki, nagrzewnice, klimatyzery nie podlegają zgłoszeniu wobec czego nie moga stanowić źródła ciepła o którym mowa w art 27a ustawy o termomodernizacji
AnnaMarianna
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/DO/DW/DI/DE
Kontakt:

Post autor: AnnaMarianna »

Dokładnie to samo obiło mi się o uszy, ale za cholerę nie umiem przyporządkować tego do konkretnego przepisu
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

to było w jakichś ulotkach / informatorach GUNB jak wchodziła CEEB
mk1979
Stażysta
Zajmuję się: praca socjalna
Kontakt:

Post autor: mk1979 »

opsza pisze: 17 lut 2023, 15:12 podbijam pytanie: czy wydajecie informacje przyznające dod.elektryczny? my nie, ale właśnie cofnięto nam wniosek o zapotrzebowanie - jeśli nie wykażemy rozpatrzonych wniosków to nie otrzymamy dotacji (w zapotrzebowaniu widnieją wszystkie wnioski w kolumnie "liczba wniosków pozostałych do rozstrzygnięcia").
ja nie wydaję informacji a do tego zapotrzebowania wpisałam te które wiem, ze będą mieli przyznane- na tej zasadzie
Ewcia85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Ewcia85 »

Czy do akt sprawy można dołączyć zdjęcia z wywiadu potwierdzające brak zamieszkiwania?
Grazyna0311
Praktykant
Zajmuję się: Zajmuję się (ŚW/FA)
Kontakt:

Post autor: Grazyna0311 »

Ja mam takie pytanie - Wniosek o dodatek elektryczny złożony 20 stycznia umowa na siostrę która mieszka obok (bliźniak) Pani otrzymała pismo o zapoznaniu się z aktami - miała na to 5 dni i w tym czasie (25 luty) doniosła nową umowę, z której wynika, że teraz ona jest odbiorcą energii. Czy przyznać dodatek elektryczny 1000,00 zł?
kasia1987
Praktykant
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: kasia1987 »

Co zrobić gdy wnioskodawca złożył o dodatek elektryczny w podwyższonej kwocie a okazało się że jednak zużył poniżej 5 000 kWh? Odmowa na podwyższony i przyznać 1000 zł?
Ewcia85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Ewcia85 »

informacja o przyznaniu 1000,00 zł, bez odmowy.
roriyok
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: roriyok »

Grazyna0311 pisze: 01 mar 2023, 9:46 Ja mam takie pytanie - Wniosek o dodatek elektryczny złożony 20 stycznia umowa na siostrę która mieszka obok (bliźniak) Pani otrzymała pismo o zapoznaniu się z aktami - miała na to 5 dni i w tym czasie (25 luty) doniosła nową umowę, z której wynika, że teraz ona jest odbiorcą energii. Czy przyznać dodatek elektryczny 1000,00 zł?
Czy są jeszcze jakieś zastrzeżenia? CEEB w porządku? Jeśli wszystko już się zgadza to można przyznać.
ODPOWIEDZ