dodatek energetyczny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 5 z 9    [ Posty: 86 ]

Napisano: 04 paź 2013, 14:50

Dodatek energetyczny będzie przysługiwał.
~mała ania

Napisano: 04 paź 2013, 16:34

Informacja Prezesa Urzędu Regulacji Energetyki Nr 24/2013
Prezes URE, działając na podstawie przepisów ustawy - Prawo energetyczne, ogłosił średnią cenę energii elektrycznej dla odbiorcy w gospodarstwie domowym uwzględniającą opłatę za świadczenie usługi dystrybucji energii elektrycznej. Cena ta, obliczona na podstawie cen zawartych w umowach kompleksowych za 2012 rok, wyniosła 0,5047 zł/kWh.
Zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 26 lipca 2013 r. o zmianie ustawy - Prawo energetyczne oraz niektórych innych ustaw Prezes Urzędu Regulacji Energetyki obliczy i ogłosi po raz pierwszy, do dnia 30 września 2013 r., średnią cenę energii elektrycznej dla odbiorcy energii elektrycznej w gospodarstwie domowym, o której mowa w art. 23 ust. 2 pkt 18 lit. d ustawy zmienianej w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą, na potrzeby ustalania dodatku energetycznego.
Czy to znaczy,że od stycznia do kwietnia 1 kwh = 0,5047 zł?
~~~gosiab

Napisano: 08 paź 2013, 17:22

U mnie jest cisza w sprawie dod. energetycznego , czy powinnam burmistrza poinformować co Wy na to czy są tacy co też czekają .
~krystyna

Napisano: 08 paź 2013, 17:25

U mnie też cisza
~Iwonka

Napisano: 08 paź 2013, 17:40

w ustawie nie ma możliwości przekazania zadania do OPS, niech się prezydenci martwią co z tym zrobić
~ana

Napisano: 09 paź 2013, 15:05

tak właściwie kiedy wnioski trzeba składać? wypłata w styczniu...a wniosek złożony...?wypłata w lutym...do 10, a wniosek złożony...?bo juz nie rozumiem :( we wniosku musi byc okres na ile? kjak ktos w marcu złoży to wypłata w kwietniu za dwa miesiące tylko?
~:)

Napisano: 10 paź 2013, 14:26

prośba do FANTOMASA- jak właściwie wyliczyć sobie zapotrzebowanie, które mamy złozyc do 15 grudnia br ?
Fakt szkolenia się odbywają wiekszość z nas w nich uczestniczy,ale wniosek jest jeden : każdy trener tłumaczy inaczej .i czy przyjmujemy aktualnie stawkę w/g Informacji Nr 24/2013 Prezesa URE ? bo niby nowa miała byc ogłoszona do 30 wrzesnia,ale ja jakoś jej niewidzę.
z koleżeńskim pozdrowieniem -proszę o pomoc .
~czika

Napisano: 11 paź 2013, 10:34

ala i Ania proszę podajcie swoje bliższe namiary - bo ja też liczę ręcznie !
~czika

Napisano: 11 paź 2013, 14:11

Co więcej nie jest też napisane w ustawie od kiedy przyznaje się dodatek mieszkaniowy, czy od miesiąca złożenia wniosku, czy jak w przypadku dod. mieszk. od kolejnego miesiąca?
~Przemek

Napisano: 11 paź 2013, 14:55

A czy ktoś się zastanawiał na jakiej podstawie prawnej zmienimy stronie prawomocną decyzję o przyznaniu dod.energ., jeżeli minister w drugiej połowie roku budżetowego \"obwieszczeniem\" obniży wysokość wskaź.proc. i wysokość dodatku ? Prawomocna decyzja rzecz święta i nie tak łatwo ją zmienić.
~Bej

Strona 5 z 9    [ Posty: 86 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x