Ja się tak dopytam, ja składam wnioski o dodatek mieszkaniowy na siebie (wnioskodawca), umowa z elektrownią jest na męża, czy to znaczy , że jeśli umowa jest na męża, to ja nie dostanę dodatku energetycznego?
dziwna sprawa, bardzo dziwna, szkolący powinni uzgodnić jedną wersję, bo będzie tak, że każda gmina, miasto będą robiły inaczej. Wszystko i tak wyjdzie po pierwszej kontroli, jak się odbędzie, bo kiedyś będzie
nie ma mozliwości w obecnym stanie prawnym-tak było na początku w mieszkaniowych, rodzinnych - by upoważnić kierownika. Moze to robić ops wprowadzając stosowną zmiane w statucie- oczywiście uchwaloną przez rade gminy/miasta ale z decyzjami tzreba latać do wójta- chyba ze pracownik ops bedzie mial część umowy o pracę z wójtem np 1/8 wójt 7/8 ops i wtedy upoważni tego pracownika na podstawie 268a kpa -ota cała filozofia. ale my bierzemy . w obliczu czekających zmian lepiej mieć coś za dużo niż za mało
Nie dziwi mnie uchwała poznańskiego magistratu. Nie został upoważniony dyrektor MOPR-u, tylko dyrektor centrum, które to centrum zostało utworzone jako jednostka organizacyjna gminy do realizacji różnorodnych świadczeń.
Czy sposób wyliczenia dodatku energetycznego będzie taki:
900kWh x 0.5047zł/kWh x 30% = 136,27zł miesięcznie
dla gospodarstwa jednoosobowego?
Proszę o pomoc?