dodatek energetyczny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 6 z 9    [ Posty: 86 ]

Napisano: 16 paź 2013, 23:41

Szukam właśnie informacji o tym bublu. U mnie jeszcze góra nic nie wie, ale ja już pewna jestem że mnie się ten kanał trafi. Wiadomo, wydaję decyzje ws dodatków. Widzę że wszyscy wiedzieli wcześniej a ja dopiero teraz się dowiedziałam z oferty szkoleń, które zaczęły przychodzić. No jaja jakieś ............
~Emalka

Napisano: 17 paź 2013, 11:29

Witam wszystkich serdecznie,
dzięki Waszym wpisom sporo się dowiaduję. Moja serdeczna prośba jest taka, aby każdy kto był na szkoleniu, wpisał tutaj wieści, które uzyskał, bo być może nie każdy będzie mógł na nie jechać, a przepisy trzeba wcielić w życie. Z góry dzięki za informacje. Miłego dnia pracy :)
~SYLA

Napisano: 17 paź 2013, 12:24

Ja mam szkolenie 22.10.2013 w Lublinie też z p. Z. Ochoską .
Jak się coś ciekawego dowiem to dam znać.
~Anka

Napisano: 17 paź 2013, 14:29

a ta zofia ochoska to mówi do rzeczy kobieta czy podobnie jak pan bajor? warto do niej jechac na szkolenie?
~przemo

Napisano: 17 paź 2013, 15:59

Witam
Bardzo skrótowo :
Wyskość dodatku jest konstytutywnym elementem decyzji przyznającej dodatek energetyczny . Skoro zatem \"pierwsza wysokość ustalana jest na okres od 01.01.2014 roku do 30.042014 roku \" to w oparciu o jakie dane miałaby być ustalona wysokość na pozostałe dwa miesiące gdy dodatek energetyczny przyznany byłby na okres od 01.01 do 30.06.2014 ??? Taka decyzja jest decyzjąna mocy której dana osoba nabywa prawa ( uprawnienie do otrzymania przedmiotowego dodatku energetycznego ) . Co w sytuacji kiedy wysość ustalona na okres pozostałych 12 miesięcy zgodnie z ustawą będzie mniejsza ??? Nie można takiej sytuacji wykluczyć .
Temat do znacznie szerszej dyskusji ,gdyż ustawodawca jako przesłankę wskazuje legitymowanie się przyznanym dodatkiem mieszkaniowym a nie używa zwrotu wypłacanym dodatkiem mieszkaniowym co czyni pewną różnicę przy ustalaniu \"prawa do dodatku energetycznego\" będąc jednocześnie inspiracją do dwóch różnych interpretacji tego przepisu ( przesłanki nabycia ) .
Pozdrawiam
~Lexauditor

Napisano: 18 paź 2013, 16:11

Na jakiej podstawie gmina może to zadanie przekazać ops?
~Ryska

Napisano: 21 paź 2013, 12:44

Na jaki okres przyznaje się dodatek energetyczny wynika z definicji \"odbiorcy wrażliwego energii elektrycznej\" - art. 3 pkt 13c, z której wynika, że jet to osoba, której przyznano dodatek mieszkaniowy. Zatem dodatek przyznaje się na okres przyznanego dodatku mieszkaniowego, co oznacza, że nie można na dłuższy okres. Zastanawia mnie tylko, czy dodatek można przynać \"do tyłu\", tzn. dodatek mieszkaniowy przyznany na okres od I-VI, a wniosek o dodatek energetyczny zostaje złożony np. w maju. Czy wypłacić od stycznia?
~Ryska

Napisano: 21 paź 2013, 13:57

nie
~krysia

Napisano: 21 paź 2013, 14:12

jaka jest średnia cena energii elektr. w gosp. dom. ogł. przez prezesa URE i gdzie mam to znaleźć proszę o pomoc
~krysia

Napisano: 21 paź 2013, 15:30

na podstawie waszych wniosków - może coś takiego

Wniosek
o przyznanie dodatku energetycznego

Wnioskodawca:…………………………….…………………………………………………………
Adres zamieszkania:…………………………………………………………………………………

Na dzień składania wniosku spełniam ustawowe warunki do otrzymania ww świadczenia tj.:

1. zamieszkuję w miejscu dostarczania energii : *TAK NIE

2. otrzymuję dodatek mieszkaniowy : *TAK NIE
decyzja o przyznaniu dodatku mieszkaniowego Nr ……………….z dnia………………...

3. jestem stroną umowy kompleksowej lub umowy sprzedaży energii elektrycznej* : *TAK NIE
umowa zawarta z zakładem energetycznym Nr………………..z dnia…………………

Liczba osób zamieszkujących w gospodarstwie domowym :………………………………........

…………………………………. ……………………………………….
( miejscowość, data ) ( podpis wnioskodawcy )

Załączniki:
- kopia umowy kompleksowej lub umowy sprzedaży energii elektrycznej
- oświadczenie

*- niepotrzebne skreślić

OŚWIADCZENIE nie wiem jak ułożyć treść oświadczenia

Oświadczam, że dane zawarte we wniosku Art., 233 KK
~mirka

Strona 6 z 9    [ Posty: 86 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x