dodatek gazowy w UM a dochody chca od nas

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Menka
Stażysta
Zajmuję się: SR FA SW
Kontakt:

dodatek gazowy w UM a dochody chca od nas

Post autor: Menka »

Witam mam takie pytanie u nas dodatkiem gazowym zajmuje się urząd Miasta i cach do nas występować z wnioskiem o dochód ludzi którzy u nich złoża wniosek.Mam pytanie czy na wniosek Burmistrza miasta możemy im udostępni dochód?
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Re: dodatek gazowy w UM a dochody chca od nas

Post autor: Korowiow »

A jaki mają problem z zainstalowaniem systemu dziedzinowego i pozyskiwaniem sami?
Menka
Stażysta
Zajmuję się: SR FA SW
Kontakt:

Post autor: Menka »

Twierdza ze nie mają empatii i nie chce się im pewnie bo to te troche trwa to założyć
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

Jak dla mnie nie ma takiej możliwości. Ustawa jasno mówi, że to organ pozyskuje dane używając do tego udostępnionego oprogramowania. Jeżeli nie mogę pozyskać drogą elektroniczną (jednak tylko w przypadku awarii systemu) to same są zobligowane do pozyskania takich danych z US/ZUS "w drodze pisemnej wymiany informacji".
Jak dla mnie nawet art.220 kpa nie ma tu zastosowania ale pewnie kwestia dyskusyjna i dotyczyłaby tylko osób, które macie już w bazie danych bo korzystają na bieżąco ze świadczeń.
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Menka pisze: 09 maja 2023, 8:09 Twierdza ze nie mają empatii i nie chce się im pewnie bo to te troche trwa to założyć
To już ich problem xD Nie bardzo widzę możliwość, chyba, że bawicie się w cyrki w stylu upoważnienie W/B/P dla kierownika/pracowników OPS do prowadzenia gazowego, pobieracie tylko dane i dajecie do zrobienia typkom z UM.
OlaOla123
Stażysta
Zajmuję się: Wsio
Kontakt:

Post autor: OlaOla123 »

Ale jak. Nie jesteście upoważnieni do przetwarzania takich danych poza tym jak będziecie weryfikować przez tą empatię? Zakupicie specjalnie program?
ODPOWIEDZ