Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mind Of Good
Stażysta
Zajmuję się: RODO
Kontakt:

Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych

Post autor: Mind Of Good »

Dzwońcie na infolinie.

Dodatek osłonowy będzie wypłacany przez gminy, które otrzymają dotacje z budżetu państwa. Od 4 stycznia 2022 r. będzie działać infolinia dotycząca dodatku osłonowego. Pod numerem +48 22 369 14 44 dzwoniący otrzymają profesjonalną pomoc w dni robocze – od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-16:00
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Post autor: Krzysztof »

-----------
Krzysztof :mrgreen:
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Post autor: Krzysztof »

Przyszliście do pracy włączacie kompa, wchodzicie na forum OPS w zakładkę >Dodatek osłonowy< , a tu taki zonk :shock:
dodatek-oslonowy-wylacznie-dla-klienta- ... p207781182 :mrgreen:
-----------
Krzysztof :mrgreen:
lostintube
Praktykant
Zajmuję się: zarządzanie ośrodkiem
Kontakt:

Post autor: lostintube »

Jak jest u Was z numeracją? Nam kazano po kontakcie z archiwum państwowym podpiąć pod dodatek energetyczny, a konkretnie po numeracji dodać kropkę i kolejny numerek.

Jak z upoważnieniem? Na Lexie jest interpretacja, że powinno być upoważnienie rady miejskiej, u nas mecenas też przyjął taki tok rozumowania i będzie podjęta uchwała.
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

lostintube pisze: 09 sty 2022, 12:04 Jak jest u Was z numeracją? Nam kazano po kontakcie z archiwum państwowym podpiąć pod dodatek energetyczny, a konkretnie po numeracji dodać kropkę i kolejny numerek.

Jak z upoważnieniem? Na Lexie jest interpretacja, że powinno być upoważnienie rady miejskiej, u nas mecenas też przyjął taki tok rozumowania i będzie podjęta uchwała.
u nas też ma być uchwała rady gminy - tylko na jakiej podstawie.. nadal kierownik twierdzi, że nie ma podstawy .....
Mayra
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne i fundusz alimenatcyjny
Kontakt:

Post autor: Mayra »

Powiedzcie mi czy od osób, które nie osiągnęły dochodu żądacie aby rozliczyli się z Urzędem Skarbowym na zero czy może bierzecie tylko oświadczenia, ze w 2020 roku nie osiągnęli dochodu i utrzymywali się np. z 500+ lub zasiłku stałego??? :roll: :roll:
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Mayra pisze: 10 sty 2022, 9:15 Powiedzcie mi czy od osób, które nie osiągnęły dochodu żądacie aby rozliczyli się z Urzędem Skarbowym na zero czy może bierzecie tylko oświadczenia, ze w 2020 roku nie osiągnęli dochodu i utrzymywali się np. z 500+ lub zasiłku stałego??? :roll: :roll:
A na jakiej podstawie? 8-) Jeżeli ma brak deklaracji to znaczy, ze ma zero, jeżeli nie znaleziono osób to pisemna wymiana informacji z właściwym US.
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mika31 »

Mayra pisze: 10 sty 2022, 9:15 Powiedzcie mi czy od osób, które nie osiągnęły dochodu żądacie aby rozliczyli się z Urzędem Skarbowym na zero czy może bierzecie tylko oświadczenia, ze w 2020 roku nie osiągnęli dochodu i utrzymywali się np. z 500+ lub zasiłku stałego??? :roll: :roll:
Nie biorę żadnych oświadczeń.
Mayra
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne i fundusz alimenatcyjny
Kontakt:

Post autor: Mayra »

Dzięki za informację :)
Raa
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Raa »

Co robicie odnośnie weryfikacji czy ktoś ma wpis co CEEB i mu się należy podwyższony?

Ja dostępu do programu z gminy nie chcę więc będę wymagała dołączenia do wniosku wydruku o wpisie.
ODPOWIEDZ