Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
- Mind Of Good
- Stażysta
- Zajmuję się: RODO
- Kontakt:
Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
Dzwońcie na infolinie.
Dodatek osłonowy będzie wypłacany przez gminy, które otrzymają dotacje z budżetu państwa. Od 4 stycznia 2022 r. będzie działać infolinia dotycząca dodatku osłonowego. Pod numerem +48 22 369 14 44 dzwoniący otrzymają profesjonalną pomoc w dni robocze – od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-16:00
Dodatek osłonowy będzie wypłacany przez gminy, które otrzymają dotacje z budżetu państwa. Od 4 stycznia 2022 r. będzie działać infolinia dotycząca dodatku osłonowego. Pod numerem +48 22 369 14 44 dzwoniący otrzymają profesjonalną pomoc w dni robocze – od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-16:00
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
- Krzysztof
- Starszy referent
- Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
- Kontakt:
Próbuję ustalić, czy . . . . . dodatek-oslonowy-wylacznie-dla-wnioskod ... -207300086
-----------
Krzysztof
Krzysztof

- Krzysztof
- Starszy referent
- Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
- Kontakt:
Przyszliście do pracy włączacie kompa, wchodzicie na forum OPS w zakładkę >Dodatek osłonowy< , a tu taki zonk
dodatek-oslonowy-wylacznie-dla-klienta- ... p207781182

dodatek-oslonowy-wylacznie-dla-klienta- ... p207781182

-----------
Krzysztof
Krzysztof

-
- Praktykant
- Zajmuję się: zarządzanie ośrodkiem
- Kontakt:
Jak jest u Was z numeracją? Nam kazano po kontakcie z archiwum państwowym podpiąć pod dodatek energetyczny, a konkretnie po numeracji dodać kropkę i kolejny numerek.
Jak z upoważnieniem? Na Lexie jest interpretacja, że powinno być upoważnienie rady miejskiej, u nas mecenas też przyjął taki tok rozumowania i będzie podjęta uchwała.
Jak z upoważnieniem? Na Lexie jest interpretacja, że powinno być upoważnienie rady miejskiej, u nas mecenas też przyjął taki tok rozumowania i będzie podjęta uchwała.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
u nas też ma być uchwała rady gminy - tylko na jakiej podstawie.. nadal kierownik twierdzi, że nie ma podstawy .....lostintube pisze: 09 sty 2022, 12:04 Jak jest u Was z numeracją? Nam kazano po kontakcie z archiwum państwowym podpiąć pod dodatek energetyczny, a konkretnie po numeracji dodać kropkę i kolejny numerek.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne i fundusz alimenatcyjny
- Kontakt:
Powiedzcie mi czy od osób, które nie osiągnęły dochodu żądacie aby rozliczyli się z Urzędem Skarbowym na zero czy może bierzecie tylko oświadczenia, ze w 2020 roku nie osiągnęli dochodu i utrzymywali się np. z 500+ lub zasiłku stałego???

-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
A na jakiej podstawie?Mayra pisze: 10 sty 2022, 9:15 Powiedzcie mi czy od osób, które nie osiągnęły dochodu żądacie aby rozliczyli się z Urzędem Skarbowym na zero czy może bierzecie tylko oświadczenia, ze w 2020 roku nie osiągnęli dochodu i utrzymywali się np. z 500+ lub zasiłku stałego???![]()
![]()

- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Nie biorę żadnych oświadczeń.Mayra pisze: 10 sty 2022, 9:15 Powiedzcie mi czy od osób, które nie osiągnęły dochodu żądacie aby rozliczyli się z Urzędem Skarbowym na zero czy może bierzecie tylko oświadczenia, ze w 2020 roku nie osiągnęli dochodu i utrzymywali się np. z 500+ lub zasiłku stałego???![]()
![]()
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne i fundusz alimenatcyjny
- Kontakt:
Dzięki za informację 

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Co robicie odnośnie weryfikacji czy ktoś ma wpis co CEEB i mu się należy podwyższony?
Ja dostępu do programu z gminy nie chcę więc będę wymagała dołączenia do wniosku wydruku o wpisie.
Ja dostępu do programu z gminy nie chcę więc będę wymagała dołączenia do wniosku wydruku o wpisie.
Oprócz Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi
wzór wniosku
Upoważnienie
uchwała, upoważnienie, zarządzenie
komu sie nalezy?
Dodatek osłonowy a śp
Rządowy projekt ustawy o dodatku osłonowym
SZKOLENIE dodatek osłonowy