dodatek specjalny a trzynastka

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
anna62

dodatek specjalny a trzynastka

Post autor: anna62 »

Witam!
Proszę wypowiedzcie się czy do naliczania trzynastki powinno się wliczać dodatek specjalny
lidia

Re: dodatek specjalny a trzynastka

Post autor: lidia »

Był już ten temat, my wliczamy
viewtopic.php?f=26&t=207163477
kisi

Post autor: kisi »

już pisaliśmy, jeżeli dodatek nie jest jednorazowy a trwa kilka miesięcy czy dłużej to jak najbardziej się wlicza
anna62

Post autor: anna62 »

Nawet jeśli jest płacony w ramach projektu POKL
esia

Post autor: esia »

no nie wiem to jest jakby zupełnie z innego źródła, czy może być traktowane jako wyliczenie 13 ???.....udział w różnych projektach, których realizacja jest poza godzinami pracy, to czy można to wliczyć??? nie wiem ale też sie zastanawiam.
lidia

Post autor: lidia »

Środków dodatkowych z POKL nie wliczamy . To jest dodatkowe, inne źródło dochodu , za pracę którą nie powinna być wykonywana w godzinach pracy.
anik

Post autor: anik »

a co jeżeli był w godzinach pracy ?? jak w większości ośrodków??
mik@

Post autor: mik@ »

u nas każdy kto ma dodatek specjalny z POKL otrzymuje zawsze z tego tytułu 13 ( koszt własny Osrodka) sporządzany na oddzielnej liście,
mk1

Post autor: mk1 »

a my zwyczajnie wliczamy dodatek do podstawy 13
alina999

Post autor: alina999 »

Nawet ja był wypłacany jednorazowe w m-c grudniu za okres od stycznia do grudnia 2014.
ODPOWIEDZ