dodatek za wydane decyzje

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
inspektor

dodatek za wydane decyzje

Post autor: inspektor »

Czy za wydawanie decyzji składki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych ktoś otrzymuje jakieś wynagrodzenie. Czemu pytam, mianowicie spotkałam się z informacją, iż pracownicy socjalni za cały rok od sporządzanych wywiadów mają wypłacany dodatek . Może i za wydane decyzje składki zdrowotnej ze środków publicznych również można się starać?
Izaaa

Re: dodatek za wydane decyzje

Post autor: Izaaa »

Nigdy nie widziałam żadnego dodatkowego grosika za przeprowadzenie wywiadu na tę okoliczność
mopsiaaak

Post autor: mopsiaaak »

za wywiad są owszem pieniądze, które zapewno u Was jak i u nas zostają przeznaczane na materiały biurowe itp
Ona :)

Post autor: Ona :) »

O czym wypiszecie ? już kiedyś czytałam o możliwości uzyskania dodatkowych pieniędzy za to że przeprowadzamy wywiady do decyzji o objęciu nieubezpieczonych składka zdrowotną ze środków publicznych ale niby skąd te pieniądze? nam mówi kierownik ze żadnych pieniędzy dodatkowych na ten cel nie dostaje? czyli jak to z tym jest?
Iga2

Post autor: Iga2 »

Jeżeli wasz kierownik nie składa zapotrzebowania na środki na to zadanie to dlatego nie macie kasy u nas jest kasa.
Ona:)

Post autor: Ona:) »

Droga Igo2 :) czyli rozumiem że tylko dobra wola kierownika czy wystąpi o dodatkowe pieniądze za te wywiady? tylko gdzie? do Urzędu Wojewódzkiego czy NFZ czy Ministerstwa? Proszę Cię bardzo o odpowiedź jeśli wiesz. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Iga2

Do nas przychodzą pisma z urzędu wojewódzkiego o składanie zapotrzebowania w rozdz.85195 $ 2010 na I i II półrocze.
-liczba osób posiadających prawo do świadczenia opieki zdrowotnej inni niż ubezpieczeni zgodnie z art.7 ust 4 ustawy o swiadczeniach.
-liczba złożonych wniosków
-ogółem liczba wydanych decyzji
-liczba wywiadów
-ogółem koszty wydania decyzji w tym materiały biurowe,inne,dojazdy ,druki.
Ona:)

Post autor: Ona:) »

Dziekuję za odpowiedź:) tylko jeszcze jedno mam zapytanie. Z tego co napisałaś nie wynika jasno czy można zapłacić nam za te wywiady. Cyba że kierownik podłączy to pod m.innymi koszty wydania decyzji . Czy dobrze myślę :)
Iga2

Dobrze myślisz te inne to mogą być za wywiady.
Emiliana1
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Emiliana1 »

My też chyba pójdziemy do kierownika po taki dodatek, bo przy naszej pensji to każdy grosz jest odczuwalny. A w tym roku tych ubezpieczeń było wyjątkowo dużo.
ODPOWIEDZ