Nie widzę problemu o ile jest orzeczenie aktualne. Nie mieściłaby się w normatywnej, powiększonej o 15 m2, ale jak już do 50 m2 dodamy 30% to będzie mieściła się w dopuszczalnej, tj. 65 m2.10Barbara pisze:A co w sytuacji 56,50 m2 - 1 osoba , orzeczenie o niepełnosprawności z 2017 r, wymaga oddzielnego pokoju.
Tez jestem ciekawa ... bo przecież ona sama zamieszkuje wiec pokój ma osobny....Klara27 pisze:Nie widzę problemu o ile jest orzeczenie aktualne. Nie mieściłaby się w normatywnej, powiększonej o 15 m2, ale jak już do 50 m2 dodamy 30% to będzie mieściła się w dopuszczalnej, tj. 65 m2.10Barbara pisze:A co w sytuacji 56,50 m2 - 1 osoba , orzeczenie o niepełnosprawności z 2017 r, wymaga oddzielnego pokoju.
I teraz opinie będą podzielone czy osobie samotnej doliczać, czy nie te 15 m2, gdyż orzecznictwo w tej materii jest bardzo rozbieżne.
Szkoleniowiec nie jest wyrocznią, jak również orzecnictwo sadowe. Choć przyznaję, ze SKO często posiłkują się i opierają na wyrokach. Też zdarza mi się w decyzji zacytować jakąś sygnaturę aktNEINA pisze:Osobie samotnej nie przysługuje powiększenie o 15m2- tak mówiono mi ostatnio na szkoleniu