dodatkowy urlop - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 07 gru 2013, 0:56

tyle, że dodatkowy urlop wynika z uops, a nie z kp...
~p

Napisano: 07 gru 2013, 1:13

Uszanowanie panie P! Jeśli już o urlopach mowa to właśnie rozpocząłem przerwę w odbywaniu kary... Tfu! Przerwę w pracy na mojej ufortyfikowanej wieżyczce. Pozdrawiam! Widzę ze sporo sie dzieje na forum, A wobec Adama nadal nie zastosowano przymusu bezpośredniego... No nic to, pozostały inne techniki perswazyjno-poskramiajace. Na pochybel trollom! ;)
~Bartek

Napisano: 08 gru 2013, 0:40

Ja mam problem z \"cyklicznością\" tego urlopu - cyt. dwuletni okres uprawniający do kolejnego urlopu liczy się co do zasady poczynając od dnia następującego po ostatnim dniu poprzedniego urlopu - tzn, że nie przysługuje po dwóch latach kalendarzowych, tylko dwóch latach i dwóch tygodniach. Kolejna rzecz, że aby wykorzystać go maksymalnie trzeba go brać co dwa lata w terminie prawie tym samym. Prawie, bo przesuwa się o 2 tygodnie później niż ostatnio wykorzystywany. Np. w 2010 urlop był wykorzystany 1-14 marzec, w 2012 15-30 marzec. W 2014 muszę wziąć 31-13 kwiecień. Jeśli wezmę 1-14 czerwiec , to już kolejny przysługiwałby mi 15-30 czerwiec.
Jest druga część interpretacji cyt. \"jednak w sytuacji niewykorzystania z różnych przyczyn urlopu dodatkowego bezpośrednio po nabyciu do niego prawa, można uznać, iż prawo do kolejnego urlopu powstaje po dwóch latach od nabycia prawa do poprzedniego urlopu\" ale wg pracodawcy to to samo co wyżej podane. Niczego nie zmienia.
Jak jest u Was? Bierzecie regularnie w \"przypadających\" terminach, czy \"ze stratą\" co 2,5 - 3 lata?
~Gala

Napisano: 08 gru 2013, 0:49

~Gala
Nie wiem, skąd ta interpretacja, ale moje kadry jej nie znają. Bierzemy co 2 lata kalendarzowe, w przeróżnych terminach.
~betta

Napisano: 08 gru 2013, 16:31

gola czy ty masz problem istnieje PIP łaskawie się udaj do w/w instytucji a prwnik wytłumacy ci jak to jest
MY BIREZEMY 5 dni dodatkowego urpolu co roku. tj 5 dni w 2012 5 dni w 2013 5 dni w 2014 5 dni w 2015 i tak co roku.
~wbbb

Napisano: 17 lut 2014, 15:17

Witam
Mam pytanie w związku z niezawinioną przeze mnie, roczną utratą uprawnień do wykonywania pracy w terenie, jako pracownik socjalny( prawna interpretacja w ustawie o PS w sprawie specjalności i specjalizacji - zapis w dyplomie).
Czy okres naliczany przed \"zawieszeniem\" (w moim przypadku 3 lata) i po sumuje się jeśli chodzi o nabycie prawa do urlopu dodatkowego. Może ktoś ma taki przypadek :/
~Joanna

Napisano: 06 mar 2014, 16:39

A jak się liczy dodatkowy urlop jeśli w ciągu 5 letniej pracy byłam 6 m-cy na urlopie macierzyńskim???
~iza

Napisano: 07 mar 2014, 9:46

iza interpretacja MPIPS rlop macierzyński nie przerywa okresu zaliczanego do okresu od którego zależny nabycie prawa https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczna ... oczynkowy/
~agnieszka

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x