dojazdy!!!!!!!!!!!!!!!!! - Ośrodki Wsparcia

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 16 mar 2011, 12:43

dziękuję za odpowiedź nie bardzo wiem jak to rozwikłać nas jest szieścioro na 35 uczestników to ciągle kogoś będzie brakowało z opiekunów. Nie mamy tyle pieniędzy żeby zatrudnić kierowcę na cały etat a trudno mi znaleźć kogoś żeby pracował 3godz. na dowozy i trzy godz. na odwozy,ale będę kombinować dalej dzięki pozdrawiam
~JOLCIA

Napisano: 16 mar 2011, 16:32

Do Jolci!!!
Nie napisałaś na ile osób jest Wasz samochód.
Jeżeli dla dziewięciu osób to nie musi być kierowca zawodowy. Wystarczy prawo jazdy kategorii B.
U mnie wszyscy którzy kierują busem maja badania i zaświadczenie od lekarza medycyny pracy że możne pracować osób a na stanowisku kierowcy (badania psychotesty, EKG, otolaryngolog, okulista, neurolog na ich podstawie lekarz wydaje zaświadczenie średni koszt to około 200 zł.) Prawdopodobnie nie ma takiego obowiązku ale w przypadku wypadku to kierownik nie jest dręczony przez policje że wysłał kierowcę bez uprawnień.
Nasi kierowcy maja łamane etaty. Pomiędzy dowozami prowadzą zajęcia w pracowniach przez 2 godziny.
Pozdrawiam
~Ania II

Napisano: 24 mar 2011, 15:01

Dowozimy - jakbyśmy nie dowozili nikt by nie dotarł bo to tereny wiejskie! I wiekszość rodzin ma gdzieś gdzie są ich niepełnosprawni członkowie rodzin!

Bez dowozu nasz ŚDS by upadł!
~Izabela

Napisano: 06 maja 2011, 13:32

ok. ale u mnie w śds ludzie płacą za dojazdy. i problem w tym że zastanawiam sie czy powinni płacić za to a jeśli tak to jak to obliczać. gdyż według ustawy jeżeli dochód nie przekraccza 5% kryterium to nie muszą płacić - tylko ze tam pisze o pobycie . a do tej pory dojazdy u nas były uważane za usługę ponadstandardową. a o tym nic nie ma mowy w ustawie!!! wiec proszę o pomoc
~nika

Napisano: 06 maja 2011, 21:26

u nas znależliśmu sponsora pks opłaca dojazd dla 3 uczestników, (tylko tylu dojeżdrza tą firmą) samodzielnie dojeżdrzają reszta rodzin dowozi w własnum zakresie, lub sami na legitymację
także z terenów wiejskich.
~Elwira

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x