dokumenty dla policji - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 27 sie 2015, 15:21

Witam
Policja przysłała wniosek o udostępnienie Niebieskiej Karty (która sami założyli) oraz wszelkiej dokumentacji jaka sporządzano w ramach Zespołu Interdyscyplinarnego.
pawels123

Napisano: 27 sie 2015, 15:23

Co możemy przekazać policji?
pawels123

Napisano: 27 sie 2015, 15:25

Niebieską Kartę - tak. a co z innymi dokumentami ?
pawels123

Napisano: 27 sie 2015, 15:52

Wiesz,kartę A Nk- to oni mają tak na dobrą sprawę( Policja prowadzi równorzędnie akta NK - dla siebie... nieco inna metodyka)ale mniejsza o to . Zgodnie z par.10.ust.1 Rozporządzenia ( NK. z 13.09.2011) udostępniasz dokumentację, która jest w posiadaniu ZI. właściwym organom ..it itd.
Pytasz jaką dokumentację ? taką jaka obowiązuje ( też wynika z Rozporządzenia ) C, D i pozostałe,kartę monitoringu. Największą wagę mają protokoły.
Emilka.

Napisano: 27 sie 2015, 21:25

Dziękuję za szybką odp.
Ww wniosku jest - wydanie uwierzytelnionych za zgodność z oryginałem kserokopii dokumentów formularza NK oraz wszelkiej dokumentacji sporządzonej w związku z procedurą NK
Chodzi mi czy mogę to wszystko przekazać - po co to im skoro sami założyli tą NK i przekazali nam oryginał NK. Dzielnicowy nie dotarł na grupę roboczą. NK z przed miesiąca. W ciągu dwóch dni wywiad w rodzinie (część I)Chodzi mi czy wywiad, notatki z rozmów z rodziną przekazywań???
pawels123

Napisano: 27 sie 2015, 21:58

wywiadu bym nie dawała,, bez przesady. Wywiad zrobiliście w kierunku przyznania pomocy finansowej tak? bo inaczej zbędny jest w zasadzie w dokumentacji. Ale mniejsza o to.
Paweł??
w lapidarnym skrócie !
daj co uważasz, bo i tak nie wiedzą co masz, coś ty taki skrupulatny;)bo okrzyczę Cię zaraz chłopczysko !!
Emilka.

Napisano: 27 sie 2015, 22:29

tak Paweł
wywiad robimy zawsze przy NK. Skrupulatny :) raczej mam dobry węch i coś mi tu... skoro nie mają NK którą sami założyli...
pawels123

Napisano: 27 sie 2015, 22:32

od osób wymienionych w NK wiem że złożyli skargę na działania policji...
pawels123

Napisano: 28 sie 2015, 5:52

oj Paweł, Paweł..ale z Ciebie zawodnik, ja wiedzę.
1. Po co ? wywiad środowiskowy przy każdej NK ? Karta C jest wywiadem, natomiast pracownik socjalny swój wywiad robi celem przyznania świadczenia pieniężnego no ale ok.Niech będzie, kontrole lubią jak są wywiady..Bzdura w/g mnie.
2. Policja pisemnie wskazuje powód przekazania dokumentów NK- związane ma to być z czynnościami w ramach postępowania przygotowawczego. I jeśli wiem, że gra jest warta świeczki i chce zawalczyć o ODP i ona mi się nie wyłamie, to podaję taka dokumentację, ( diagnoza psychologa, diagnoza funkcjonowania psychicznego Sprawcy testy,,itd) że sprawa znajduje dobry finał. Ci D to dodatek..do całości - obrazowo rzecz ujmując. Nie wiem jaką wartość jakościowo - dowodową ma wasza dokumentacja.
4 Natomiast ja wiem - jakie dokumenty chcę i jakie warto dać. Ale moja współpraca z Policją wygląda inaczej...mniejsza o to
3. Jeśli po prostu zgubili teczkę ( co często im się zdarza ) i kręcą..to zależy od Ciebie na ile chcesz ich poratować.
Nic więcej nie dodam..Nie chodzi o szarpanie się z POlicją ale wspólny cel- albo działamy albo się opieprzamy..
Emilka.

Napisano: 28 sie 2015, 7:32

Witam
ponownie dziękuję za szybka odp :)
no właśnie - odnośnie punktu 3 - nawet na grupie się nie zjawili. Dziękuje za pomoc - przekaże wszystko.
Pozdrawiam
pawels123

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x