Wstrzymanie świadczeń a brak współpracy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 20 sie 2015, 15:26

Czy jeśli klientka nie współpracuje ze mną - tzn przez okres całego miesiaca nie odebrała ode mnie telefonu- nie mam możliwości dostania się do niej mamy prawo wstrzymać świadczenie (są to głównie dofinansowania do obiadu dla syna)???
Magda1987

Napisano: 20 sie 2015, 19:28

ja uważam, że nie. współpraca ma być dobrowolna, (no chyba, że jest na podstawie postanowienia Sądu). A jeśli nie chce współpracować, ja bym zastanowiła się nad zmiana metody pracy, bądź zakończeniem.
edit
Praktykant
Od: 09 lut 2015, 9:55
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2015, 22:07

Szczerze powiem jestem w szoku tak postawionym pytaniem.? Jako asystent rozważasz możliwość " ukarania " klientki wstrzymaniem pomocy w formie dofinansowania do posiłku? dla syna? Takie pytanie nie powinno paść!
Ty rozumiesz idee pracy AR, znasz ..( już nie wymagajmy znajomości ustawy o WRiPZ) ale preambułę chociażby do tej ustawy?
Nie masz prawa ingerować w świadczenia OPS- są poza Twoimi kompetencjami.To po pierwsze, natomiast ja bierność ze strony pani X- zwanej klientką podyktowałabym deficytem w Twoich metodach motywacji, brakiem predyspozycji osobowościowych i zawodowych do zawodu AR. Oczywiście jestem złośliwa w tym momencie-ale nie pozostawisz wyboru.Proszę wziąć pod uwagę Magdo, iż tego rodzaju " pomysły" rozwiązania irracjonalne- świadczyć mogą o Twoim kryzysie w zawodzie - nie tyle klienta;) co Twoim ..bo to TY masz być fachowo pomagającym.

ps. A na poważnie . Pasywność, bierność tzw : opór w procesie wspomagania to częste przypadki pracy z tzw. trudnym klientem, kryzys widoczny jest przeważnie na początku współpracy. Warto skupić się na słuchaniu- klient sygnalizuje powód zachowania, pomocne są parafrazy. Proszę ZAPROSIĆ klientkę pod jakimś pretekstem do OPS - zacząć słuchać..
Emilka.

Napisano: 21 sie 2015, 16:35

.... Emilka... ,,odbiorca@...." juz nie istnieje. po 7 dniach może nowego uzytkownika... :) informacja dla Ciebie na gorąco.. od tej pory zostaje forum.
junior

Napisano: 21 sie 2015, 17:01

wszystkiego najlepszego ...nieźle to rozegrałeś, skoro się śmiejesz . Przegrałam...ale dźwigniemy się może.P....
Emilka.

Napisano: 21 sie 2015, 19:12

Usmiech mój nie jest symbolem zwycięstwa (brak jakichkolwiek ku temu podstaw)...jednak przyjaznego nastawienia i stąd tez ta wiadomośc. nie jest to łatwe i dla mnie czego dowodem jest moja obecnosć w tej chwili na forum..
junior

Napisano: 21 sie 2015, 19:43

Jak Sebastian...jesteś i tyle. Gówniarz i pozer..
Emilka.

Napisano: 24 sie 2015, 20:18

wstrzymano wątek w innej sprawie- a to przecież jak w Sia- Fire Meet Gasoline
czyli "Flame and candle meet, Fire meet gasoline.!! nie?
już ok. odbiorca @.?;) dla mnie ok.;) spoko.
Sia;)

Napisano: 24 sie 2015, 21:53

no i ciekawe jak smakuje poranna kawa?;) ja tę o 12.00 przesłodziłam..
Sia;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x