Ja nie kierowałam żadnego pisma, tylko np. szłam do szkoły i rozmawiałam z wychowawcą, dyrekcją, pedagogiem itp. Zresztą oni tez nie kierowali do mnie żadnego pisma tylko dzwonili i prosili o spotkanie.
kierujemy pismo do instytucji z podstawą prawną,bo chodzi o pobieranie informacji o sytuacji rodzinnej, sytuacji op- wychowawczej dziecka itd,,,ładne, eleganckie pismo..;)jak Bóg przykazał..Nie mają obowiązku podawać info . z zasady bo prosi pomoc społeczna?
Napisałam ładne pisemko z podstawą prawną i podpinam dyrektorce nazwiska rodzin z którymi pracuję by wiedziała to dla swojego bezpieczeństwa zrobiłam że wystąpiłam z prośbą o współpracę.
no ładnie, ładnie;) mała uwaga ;)
wystąpiłaś do podmiotu o nawiązanie współpracy, podając dane rodziny, nie po to by chronić Dyrektora ale " (..) mając na względzie dobro dziecka.(..)" Podmioty są zobowiązane do udzielenia informacji niezbędnej w zakresie j/w/
ps. uprzedzajcie rodziny o tym fakcie/ zamiarze. BYłoby miło i kommmmmmmmmmmpetentnieeeeeeee;) z Waszej strony.
Każda z rodzin wie o tym bo uprzedzam i pytam czy wyrażają zgodę. A wiadomość z kim pracuje jest dla wychowawców by wiedzieli o tym że z daną rodziną współpracuje.