Współpraca z innymi instytucjami - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 sie 2015, 21:01

Witam,mam pytania czy jeśli chcecie podjąc współpracę z jakimiś instytucjami to kierujecie do nich pismo np. do szkoły? Może ktoś pisać i podpowie.
janeta84

Napisano: 27 sie 2015, 16:23

Ja nie kierowałam żadnego pisma, tylko np. szłam do szkoły i rozmawiałam z wychowawcą, dyrekcją, pedagogiem itp. Zresztą oni tez nie kierowali do mnie żadnego pisma tylko dzwonili i prosili o spotkanie.
mnik

Napisano: 01 wrz 2015, 19:58

kierujemy pismo do instytucji z podstawą prawną,bo chodzi o pobieranie informacji o sytuacji rodzinnej, sytuacji op- wychowawczej dziecka itd,,,ładne, eleganckie pismo..;)jak Bóg przykazał..Nie mają obowiązku podawać info . z zasady bo prosi pomoc społeczna?
Emilka.

Napisano: 01 wrz 2015, 23:21

Ale podają, jak zależy im na tym, aby pomóc, bez żadnych pism. Pewnie to zależy na kogo się trafi...
Bronka

Napisano: 07 wrz 2015, 15:13

Napisałam ładne pisemko z podstawą prawną i podpinam dyrektorce nazwiska rodzin z którymi pracuję by wiedziała to dla swojego bezpieczeństwa zrobiłam że wystąpiłam z prośbą o współpracę.
janeta84

Napisano: 07 wrz 2015, 20:19

no ładnie, ładnie;) mała uwaga ;)
wystąpiłaś do podmiotu o nawiązanie współpracy, podając dane rodziny, nie po to by chronić Dyrektora ale " (..) mając na względzie dobro dziecka.(..)" Podmioty są zobowiązane do udzielenia informacji niezbędnej w zakresie j/w/
ps. uprzedzajcie rodziny o tym fakcie/ zamiarze. BYłoby miło i kommmmmmmmmmmpetentnieeeeeeee;) z Waszej strony.
Emilia Rasyllow

Napisano: 08 wrz 2015, 14:48

Każda z rodzin wie o tym bo uprzedzam i pytam czy wyrażają zgodę. A wiadomość z kim pracuje jest dla wychowawców by wiedzieli o tym że z daną rodziną współpracuje.
janeta84

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x