dokumenty dzieci umieszczonych czasowo - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 19 sty 2013, 22:26

Mam pytanie do pracowników socjalnych pracujących w placówkach czy robicie dokumentację dla dzieci, które przychodzą do placówki na kilka tygodni do czasu postanowienia Sądu czy raczej nie . Jak to prawnie wygląda?
~Marta

Napisano: 19 sty 2013, 22:45

oczywiscie
~KN

Napisano: 20 sty 2013, 19:51

Ale KN niby co pomoże praca z rodziną jak panna ma 17 lat jest w pierwszej gimnazjum i sprawę w Sądzie za cztery kradzieże o łącznej kwocie 2500 zł? Pytam, bo jestem wychowawcą i mam taką dziewczynę, a pracownika socjalnego nie mamy.Ojciec się nie interesuje niczym, a matka zajęta kolejnym konkubentem i sprawami w Sądzie, bo chcą jej ograniczyć prawa na trójkę młodszych dzieci.
~Iza

Napisano: 21 sty 2013, 17:45

Izo, realia to jedno, ale kwity robisz tak jak dla młodszych z dłuższą perspektywą pobytu. A że często bez sensu to inna rzecz.
Podczas kontroli prywatnie ktoś Cie zrozumie, ale fakt jest taki, że dokumentacji brak.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 21 sty 2013, 17:51

przede wszystkim masz czarno na białym ,ze próbowałaś cos zrobic,pracowałaś z nią (musisz tez to miec w razie kontroli swojego dyrektora)dziewczyna nie moze być zawieszona w prózni,po cos do Was w koncu trafiła!
~KN

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem