wyjazd z wychowankami - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 17 sty 2013, 9:33

Mam pytanie do madrych głów-w momencie wyjazdu z wychowankami poza placówke na dłuzej,np.3dni,tydzień lub 2tyg po ile godz dziennie powinnismy miec liczonych godz do normy pracy?z dziećmi jestesmy non stop czyli 24godz na dobę.Czy role odgrywa też ilość dzieci?
~kama

Napisano: 17 sty 2013, 12:54

Jak jechałem z dzieciakami na tydzień, dostałem 2 tygodnie wolnego.
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 17 sty 2013, 13:05

super!
~kama

Napisano: 17 sty 2013, 13:27

Być może dobrym rozwiązaniem jest przyznanie pracownikowi nagrody lu premii za poświęcony czas. Innym rozwiązaniem jest dostosowanie takiej liczby wychwoawców aby wypracowali godziny z etetu. Zawsze nalezy pamietać o prawach pracownika i starć się załatwiać wszystko na jego korzyść.
~Marcin

Napisano: 17 sty 2013, 13:31

Marcinie-napisz to mojej dyr!:)
~kama

Napisano: 17 sty 2013, 21:29

u mnie przycinają...... rozliczenie wygląda tak: za dzień wyjazdowy - dzień wolny...jesteś w pracy 24 a płacą za 16.....
~amaja

Napisano: 17 sty 2013, 23:37

nam rozliczaja 12godz bo nie mozemy pracowac 24 godz non stop nie mówiac o 48 lub 72 itd.ja tego nie rozumiem skoro tyle pracuje to tyle powinnam miec policzone
~kama

Napisano: 18 sty 2013, 19:10

na miejscu dyrektora nie organizowałbym wyjazdów i po problemie....nic sie nie chce tym leniwym wychowawcom, wyżywienie zapewnia, atrakcje - wstęp wolny, a na nocach śpią i to się nazywa ciężka praca. do prywaciarza iść i wam pokaże jak się pracuje
~karolek

Napisano: 18 sty 2013, 23:23

karolku czy ty pracujesz z dziećmi ze takie głupoty piszesz???pracowalam u prywaciarza i bez porównania z tym co jest w domu dziecka
~Ola

Napisano: 24 sty 2013, 1:28

Jeśli jechałaś sama, to powinnaś mieć liczone 24 godziny pracy, czyli 16 nadgodzin, lub za 16 godzin wolego do odebrania. Jeśli jedzie dwóch wychowawców to po 12 godzin. W godzinach nocnych też odpowiadasz za bezpieczeństwo dzieci, czyli świadczysz pracę. No chyba, że zostawiasz grupę i idziesz na browara;)
Nie powinnaś jechać sama, bo nie możesz pracować 24 godziny na dobę, góra 12. Zapraszam Twoją dyrekcję do zapoznania się z KP. Dopuszczenie do takiego wyjazdu nie jest zgodne z prawem i zasadami bezpieczeństwa, zwłaszcza, że pomiędzy dyżurami musisz mieć 11 godzin przerwy na odpoczynek. Nie jest to zależne od ilości dzieci, przy jednym dziecku - ta sama zasada.
~Inka

Strona 1 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x