zebrania - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 18 sty 2013, 11:05

ja mam inny problem-w dzien wolny od pracy dyr zwołuje zebranie nt.spraw bieżących(nie omawiamy sytuacji wychowanków).Czy moge dopisac sobie godz do mojego grafiku?
Zebrania tzw.rekwalifikacyjne dopisujemy bez problemu bo dotycza dzieci.
Słyszalam ,że każde zebranie zwołane przez przełozonego w dniu wolnym od pracy(moim lub innych pracowników)powinnam miec godz potraktowane jako dodatkowe i nawet 100%płatne.u nas nie ma płatnych nadgodzin wiec wnioskuje ze godz z zebrań powinniśmy miec dopisywane do normy godz?
proszę o odp:)
~Ola

Napisano: 18 sty 2013, 11:19

Ola za mało danych aby odpowiedzieć na twoje pytanie. Zależy to od grafiku, systemu zatrudninia i ilości czasu pracy z dzieckiem.
~Marcin

Napisano: 18 sty 2013, 12:18

pracuje na cały etat z KP,min ilość godz pracy z dzieckiem w tyg to 36godz,w tym mam np.50.Pracuje w okresie 3miesiecznego rozliczenia godz.mam nadgodziny jeszcze z grudnia i w styczniu mielismy zebranie,które wypadlo w moim dniu wolnym od pracy.Nie ma jednego przepisu który okresla czy mozna sobie dopisac te godz czy nie?denerwujace jest tez ze inne kolezanki wpisuja sobie te godz a mi kadrowa mówi ze to niezgodne z przepisami!!!
~Ola

Napisano: 21 sty 2013, 17:36

Olu, skoro pracujesz 36 godz w tygodniu a każdego obowiązuje 40 godzinny tydzień pracy to te 4 godziny w każdym tygodniu masz do przeznaczenia na inne sprawy związane z pracą poza pracą bezpośrednią w grupie. Zebrania macie na pewno rzadziej niż raz w tygodniu, prawda? ;) Myślę, że to zdrowe rozwiązanie.

Znam tez rozwiązania takie, że ludzie w grupie pracują 40 godzin tygodniowo a za pracę ponad 40 godz (np. zebrania) otrzymują wolne lub pieniądze za godziny ponad 40 godzinne pensum.

Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 21 sty 2013, 17:39

Jeszcze jedno, dziwi mnie to, że tylko Tobie kadrowa mówi, że nie możesz dopisywać - albo wszyscy albo nikt.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 21 sty 2013, 19:03

Wojtku
wiec co w momencie gdzie w tyg w którym mam 2zebrania-jedno 7godz a drugie 2godz.Jedno w dniu wolnym od pracy,drugie przed pracą a w tyg mam 40godz to powinnam miec wpisane razem 9godz dodatkowo?a i jeszcze musze dopisac godz poswiecone lekarzowi medycyny pracy.Dyr zdziwiona skad mamy tyle nadgodzin:)
~Ola

Napisano: 22 sty 2013, 13:17

godziny na badania u lekarz med.pracy tez wpisujecie?
~kn

Napisano: 22 sty 2013, 14:13

oczywiście.na to nalezy sie dzien wolny!u nas wpisuje sie czas poświecony na lekarza(badania,laryngolog,lekarz)wszystko robie w swoim czasie wolnym
~Ola

Napisano: 23 sty 2013, 17:01

Jeśli mielibyście przyjęte rozwiązanie, że pracujecie bezpośrednio z dziećmi w grupie 40 godzin w tygodniu (ale rozważ czy na pewno tego chcecie???) to wg. mnie powinnaś zebranie wpisać jako dodatkowe godziny.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 23 sty 2013, 19:55

wojtku my sporadycznie mamy w tyg mniej niż 40godz bezposredniej pracy z dzieckiem,częściej w grafiku mamy wiecej godz tyg.zebrania wpisuje poniewaz jest protokól z zebrania ,lista obecnosci i łatwo sprawdzic ze sa to dodatkowe godz poza grafikem
~Ola

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x