fachowiec BHP - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 07 sty 2013, 21:59

u mnie w placówce zatrudniona jest osoba na stanowisku szkoleniowiec BHP na umowę zlecenie.zarabia bagatela 850zł brutto
mam pytanie czy musi być ktoś taki zatrudniony?
jak jest u was? dodam, że pracy to ta osoba nie ma zbyt dużo, ale za to zarobki niczego sobie...
~Beata

Napisano: 08 sty 2013, 22:35

u nas nie mamy, no właśnie a musi być?
~kajka

Napisano: 09 sty 2013, 20:22

To 850 zł to może być kwota za jakiś okres dłuższy niż miesiąc (kwartał, pół roku, rok).
U nas ktoś taki co jakiś czas robi szkolenia dla nowozatrudnionych, okresowe szkolenia dla stałej kadry, itp., ale nie jest to ktoś na etacie czy jakiejkolwiek części etatu ze stałym wynagrodzeniem.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 10 sty 2013, 20:37

U nas pedagog jest dodatkowo na etacie bhpowca.Dostaje 500zł miesiecznie za to.Generalnie nic nie robi.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 10 sty 2013, 21:04

u nas jakiś emeryt,300 zł netto miesięcznie, ale też nic nie robi, przychodzi jak daje fakturę. żenada
ale niech ktoś odpowie MUSI być zatrudniony?
Marcinie - help!!!
~Iwona

Napisano: 15 sty 2013, 2:28

Co prawda nie jestem Marcinem ha ha, ale odpowiadam Tobie Iwonko i innym zainteresowanym - NIE MUSI. Ponieważ nasze placówki zatrudniają pewnie mniej niż 101 pracowników ;)
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 15 sty 2013, 10:47

Wojtusiu drogio a co ty mi się rakiet czepiasz?
~Marcin

Napisano: 15 sty 2013, 11:43

Wojtku cały czas musimy pamiętać, że publiczna placówka opiekuńczo-wychowawcza to także zakład pracy gdzie obowiązują przepisy prawa pracy w tym dot służby bhp. Oczywistym faktem jest , że pracodawca zatrudniający do 100 pracowników nie ma obowiązku tworzenia służby bhp, jako wyodrębnionej jednostki organizacyjnej. Taki pracodawca może natomiast realizować zadania służby bhp w trojaki sposób:
1). samodzielnie,
2). powierzając je pracownikowi zatrudnionemu przy innej pracy,
3). powierzając je specjaliście spoza zakładu pracy (zob. art. 23711 KP).
Samodzielnie zadania służby bhp może wykonywać pracodawca posiadający ukończone szkolenie niezbędne do wykonywania zadań służby bhp, jeżeli:
a). zatrudnia do 10 pracowników albo
b). zatrudnia do 20 pracowników i jest zakwalifikowany do grupy działalności, dla której ustalono nie wyższą niż trzecia kategorię ryzyka w rozumieniu przepisów o ubezpieczeniu społecznym z tytułu wypadków przy pracy i chorób zawodowych.
~Adam

Napisano: 20 lut 2018, 16:08

Jak wygląda sytuacja obecnie z bhp?
olek94
Praktykant
Od: 20 lut 2018, 15:52
Zajmuję się: pracuję

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x