dom dziecka prowadzony przez stowarzyszenie...
dom dziecka prowadzony przez stowarzyszenie...
chcemy ratować nasze etaty i poprowadzić nasza placówkę jako stowarzyszenie... czy macie jakieś doświadczenia w tym względzie? czy przekształcaliście się w ten sposób? pomóżcie proszę...
Re: dom dziecka prowadzony przez stowarzyszenie...
Jeżeli jesteście pewni że PCPR podpisze z wami umowę to spokojnie zakładajcie stowarzyszenie i powołajcie placówkę. Ogólnie różnicy nie ma.
Oczywiście poza papierkową robotą i kwestią czasu
Nam też coś takiego zagraża. Co rozumiesz przez papierkową robotę? Teraz też jest tego sporo.
Piotrze przed czym chcecie chronić etaty i placówkę?
Jestep pracownikiem socjalnym placówki prowadzonej przez stowarzyszenie. Ja w stowarzyszeniu nie jestem i wszyscy pracownicy też nie, z tego co wiem to od założenia stowarz. musi upłynąć 2 lata zanim można założyć placówkę- bynajmniej u nas tak było.
my mamy od paru lat stowarzyszenie. jaka jest procedura zakładania? jak trzymacie się finansowo i organizacyjnie? mamy do wyboru -powiat nie ma kasy więc albo zamykają albo restrukturyzacja i przekształcenie!
Procedura jest zgodna z ustawą o stowarzyszeniach więc tam szukaj. Finansuje nas starostwo. Dostajemy określoną kwote na dane dziecko i za to jest wszystko finansowane, jedzenie, ubranie, opłaty, wypłaty itd itp. Stowarzyszenie niestety nic nie robi, nie pozyskuje środków pieniężnych na remonty budynku czy na inne cele-co jest dla mnie wnerwiające! Nie mamy długów, wszystko jest na bieżąco opłacane.
czy mógłbym prosić o namiary na Was? adres mail? skąd jesteście?
socjalny, wstąp do stowarzyszenia i pozyskuj, przecież to także w Twoim interesie:)
Oprócz dom dziecka prowadzony przez stowarzyszenie... - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
ZNP zabiega o świadczenia
Czy są rodziny zastępcze dla 12 - latków?
Świetlica Środowiskowa
urlopy:)
Proszę o głosy w imieniu dzieci
ciekawe
dod.socjalny
opieka medyczna
Jestem rodziną zastępczą i co dalej ?
Godziny pracy w Świetlicach Środowiskowych
Rola wychowawcy placówki wychowawczej dziecka będącego w MOSie
Asystent rodziny
Zajęcia wychowawcze/interwencja
poszkodowani przez GCP
dzieciaczki
Orzeczenia Opinie Poradni Psycholog. Pedagog.