Jestem rodziną zastępczą i co dalej ?
Jestem rodziną zastępczą i co dalej ?
jestem pedagogiem, mam 4 swoich dzieci, mam doświadczenie w pracy z dziećmi w POW. Ukończyłam kurs dla rodzin zastępczych niezawodowych i co....? I nic bo mój PCPR póki co nie ma zapotrzebowania na tego typu opiekę. Co radzicie ? Szukać po innych miejscowościach (PCPR, MOPSA-ch)?
Re: Jestem rodziną zastępczą i co dalej ?
Maria oststnio tu na forum szukano rodzin zast tel 957637031
Nie poddawaj się takich ludzi potrzeba tym dzieciom!
ja też cały czas poszukuję r.z.dla dzieci-a koordynator wkreca wszystkim zgłaszającym się ,że wszystko w tej rodzinie OK,a to jest nieprawda!!!!!nie daje się szansy ludziom z r.z. ,jak pcpr wystawi nieciekawą opinię to ci ludzie już na starcie sa przegrani...nikt im nie daje szansy ,powinien to ktoś jeszcze kontrolować,żeby te opinie były obiektywne!!!
ja jestem RZ niezawodową i nie radzę szukać w innych powiatach bo będą kłopoty z twoim PCPR trzeba stanowczo rozmawiać i być upartym to tylko ludzie ja osobiście przez mój upór dostałam listę dzieci dzieci z domu dziecka naprawdę dzieci z uregulawaną sytuacją prawną i opieką nie było ale zawsze do ograniczenia władzy rodzicielskiej można wnioskować do sądu my właśnie po rozmowach z PCPR taki wniosek na konkretne dzieci napisaliśmy jesteśmy 6 lat razem z dziećmi
Miko nie rozumiem co Ty piszesz.
\"ale zawsze do ograniczenia władzy rodzicielskiej można wnioskować do sądu my właśnie po rozmowach z PCPR taki wniosek na konkretne dzieci \"
przecież władza rodzicielska jest ograniczona poprzez umieszczenie w placówce lub rodzinie zastępczej?
a po drugie rodzina zastępcza priorytetowo ma współpracować z rodziną biologiczna dziecka, a nie występować przeciwko rodzicom
\"ale zawsze do ograniczenia władzy rodzicielskiej można wnioskować do sądu my właśnie po rozmowach z PCPR taki wniosek na konkretne dzieci \"
przecież władza rodzicielska jest ograniczona poprzez umieszczenie w placówce lub rodzinie zastępczej?
a po drugie rodzina zastępcza priorytetowo ma współpracować z rodziną biologiczna dziecka, a nie występować przeciwko rodzicom
Wineja,
póki co dzieci nie ma, ale zostawiłam do siebie kontakt.
Miko,
W moim obszarze jest tylko jedna placówka opiekuńcza czy myślisz, że z nią się mam kontaktować omijając PCPR ?
Ogólnie na brak zajęć to nie narzekam bo mam 4 swoich dzieci, ale mogę przyjąć i wychowywać spokojnie jeszcze jedno. Dziwią mnie tylko wypowiedzi niktórych że nie ma rz. albo że brak chętnych do tego typu pracy.
póki co dzieci nie ma, ale zostawiłam do siebie kontakt.
Miko,
W moim obszarze jest tylko jedna placówka opiekuńcza czy myślisz, że z nią się mam kontaktować omijając PCPR ?
Ogólnie na brak zajęć to nie narzekam bo mam 4 swoich dzieci, ale mogę przyjąć i wychowywać spokojnie jeszcze jedno. Dziwią mnie tylko wypowiedzi niktórych że nie ma rz. albo że brak chętnych do tego typu pracy.
Oprócz Jestem rodziną zastępczą i co dalej ? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Czy są rodziny zastępcze dla 12 - latków?
Świetlica Środowiskowa
urlopy:)
Proszę o głosy w imieniu dzieci
ciekawe
dod.socjalny
opieka medyczna
dom dziecka prowadzony przez stowarzyszenie...
Godziny pracy w Świetlicach Środowiskowych
Rola wychowawcy placówki wychowawczej dziecka będącego w MOSie
Asystent rodziny
Zajęcia wychowawcze/interwencja
poszkodowani przez GCP
dzieciaczki
Orzeczenia Opinie Poradni Psycholog. Pedagog.
Zaproszenie