Witajcie,
prośba o pomoc, jakie wydatki zaliczacie przy wyliczeniu DM w domu jednorodzinnym? ja otrzymałam : śmieci, wywóz nieczystości, woda,oraz fkv za PGE. Klient zaznaczył brak instalacji gazu przewodowego, domniemywam,że albo prądem albo opałem
z góry wielkie dzieki
DOM JEDNORODZINNY-WYDATKI
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dm/KDR
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: DOM JEDNORODZINNY-WYDATKI
Liczysz opłatę za wodę i kanalizację (ewentualnie wywóz szamba), za wywóz śmieci, za CO i ciepła wodę (jesli jest instalacja z zewnętrznego źródła ciepła, np. z elektrociepłowni).
PGE, czyli za gaz? Gazu nie liczysz. Musisz wziąć jedynie fakturę za energię elektryczną, aby naliczyć wydatki ryczałtowe za brak CO, ciepłej wody i/lub gazu przewodowego.
PGE, czyli za gaz? Gazu nie liczysz. Musisz wziąć jedynie fakturę za energię elektryczną, aby naliczyć wydatki ryczałtowe za brak CO, ciepłej wody i/lub gazu przewodowego.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dm/KDR
- Kontakt:
Bardzo dziekuję za odpowiedź. Co do pytania-PGE to właśnie energia na podstawie której określam właśnie KWh ( opłata sieciowa stała, opłata jakościowa ( składnik jakościowy), za energię czynną ale z fkv wynika,że posiada Fotowoltaikę ponieważ w/w składowe nie występują za to widoczne jest: energia całodobowa, opłata handlowa, opłata sieciowa stała (ukł.3-faz)opłata przejściowa >1200, opłata jakościowa, opłata sieciowa zmienna całodobowa, opłata OZE .Grupa taryfowa G11, średnia cena brutto 0,63 zł/kWh i to właśnie tą kwotę mam wziąć pod uwagę? naprawdę można mieć wątpliwośćMaxima pisze:Liczysz opłatę za wodę i kanalizację (ewentualnie wywóz szamba), za wywóz śmieci, za CO i ciepła wodę (jesli jest instalacja z zewnętrznego źródła ciepła, np. z elektrociepłowni).

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
a co myślicie o zastosowaniu w takim przypadku średniej ceny 0,6610 zł/kwh ?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
To będzie obowiązywało od 1 lipca. Obecnie powinniśmy brać stawki z rachunków/faktur. Gorzej z osobami z odciętym dopływem energii. W takich przypadkach sa rózne praktyki
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/DM/DE
- Kontakt:
Witam, właśnie mam taką sytuację, Pan mieszka w lokalu gminnym i ma odcięty prąd i nie ma faktury, co byście zrobili?
Oprócz DOM JEDNORODZINNY-WYDATKI - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
parametry sygnity
RADIX
wysokość dodatku dla zarzadcy
Informacja od VII do zarządcy budynku
Dochód na osobę w rodzinie wielodzietnej przekracza 1562,50 zł
PPK
Zmiana decyzji o DM
Uchwała DM
Metry mieszkania na umowie a zajmowanie
Rozliczenie środków za III 2021 - dopłaty do czynszu
udostępnienie danych osobowych - jaka podstawa prawna