DOPŁATA do czynszu_rozliczenie

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
szpila
Stażysta
Zajmuję się: DM,DE
Kontakt:

Re: DOPŁATA do czynszu_rozliczenie

Post autor: szpila »

https://www.malopolska.uw.gov.pl/defaul ... samorzadow

zakładka -> DOPŁATY DO CZYNSZU FINANSOWANE Z FUNDUSZU PRZECIWDZIAŁANIA COVID-19
następnie -> WZORY DOKUMENTÓW i tam mamy wzór rozliczenia
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

Post autor: Knapa »

w polu aktywnym - wybieracie miesiąc luty ? choć rozliczamy 01 i 02 i wpisujecie kwotę, którą otrzymaliście w lutym - pierwsza wpłata? Mam do zwrotu cała kwotę.

ROZLICZENIE ZA LUTY / 2021 ROKU
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

Post autor: Knapa »

Knapa pisze: 11 mar 2021, 9:59 w polu aktywnym - wybieracie miesiąc luty ? choć rozliczamy 01 i 02 i wpisujecie kwotę, którą otrzymaliście w lutym - pierwsza wpłata? Mam do zwrotu cała kwotę.

Dodzwoniłam się do UM - rozliczamy miesiąc styczeń i luty - oddzielnie.
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

Knapa pisze: 11 mar 2021, 10:52
Knapa pisze: 11 mar 2021, 9:59 w polu aktywnym - wybieracie miesiąc luty ? choć rozliczamy 01 i 02 i wpisujecie kwotę, którą otrzymaliście w lutym - pierwsza wpłata? Mam do zwrotu cała kwotę.

Dodzwoniłam się do UM - rozliczamy miesiąc styczeń i luty - oddzielnie.
a ja rozliczyłam razem i wpisałam w rozliczeniu styczeń ,luty 2021 r. :shock: i wszystko oddałam razem tak jak mi przysłali wszystko razem :roll: ojoj...
Gosia1981
Referent
Zajmuję się: DM

Post autor: Gosia1981 »

Ja uzyskałam odpowiedz z UW, że rozliczenie tylko w CAS-ie wystarczy zrobić i tak jak poprzedniczka-będę rozliczała za styczeń i za luty w CAS-ie na jednym druku.
VIP
Kontakt:

Gosia1981 pisze: 11 mar 2021, 10:59 Ja uzyskałam odpowiedz z UW, że rozliczenie tylko w CAS-ie wystarczy zrobić i tak jak poprzedniczka-będę rozliczała za styczeń i za luty w CAS-ie na jednym druku.
u mnie w casie niestety nie było rozliczenia :( nie wiem dlaczego... :roll:
dmalicja
Stażysta
Zajmuję się: dm,de ,stypendia
Kontakt:

Post autor: dmalicja »

ja za styczeń i luty łącznie zwróciłam w marcu (do 15 marca a właściwie już) nie miałam żadnych wniosków uuufff :roll: zwróciłam razem w łącznej kwocie...bo razem wpłynęły w lutym więc skarbnik uznała że trzeba też razem zwrócić...natomiast na marzec pieniądze zostaną wprowadzone do budżetu ponieważ do 31 marca jest czas na złożenie wniosków o dopłaty. Marzec rozliczę do 15 kwietnia:) I oby to było dobrze:)[/quote]

a jak wpisałaś wybór miesiąca ??wpisałaś miesiąc wpłynięcia dodtacji za te dwa miesiące??
Klara27
Starszy referent
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
Kontakt:

Post autor: Klara27 »

A my w ogóle nie oddaliśmy bo wnioski wpływały i wpływają regularnie. Z tym, że w większości są odmowne. Nie wiem, czy to źle, czy to dobrze. W piśmie przewodnim była informacja, żeby oddać w przypadku kiedy wniosków nie było.
VIP
Kontakt:

dmalicja pisze: 11 mar 2021, 11:58 ja za styczeń i luty łącznie zwróciłam w marcu (do 15 marca a właściwie już) nie miałam żadnych wniosków uuufff :roll: zwróciłam razem w łącznej kwocie...bo razem wpłynęły w lutym więc skarbnik uznała że trzeba też razem zwrócić...natomiast na marzec pieniądze zostaną wprowadzone do budżetu ponieważ do 31 marca jest czas na złożenie wniosków o dopłaty. Marzec rozliczę do 15 kwietnia:) I oby to było dobrze:)
a jak wpisałaś wybór miesiąca ??wpisałaś miesiąc wpłynięcia dodtacji za te dwa miesiące??
[/quote]

wpisałam styczeń luty 2021 ...i całą kwotę bo tyle mi wpłynęło w lutym...i tyle zapotrzebowałam na styczeń i luty...fakt że styczeń i luty było oddzielnie na zapotrzebowaniu...jednak to na konto wpłynęło razem więc skarbnik uznał ze mozna razem zwrocic...co ja tam sie bede spierała:)gdy pobrałam wniosek rozliczenia...mozna bylo wpisac dwa miesiace
VIP
Kontakt:

Klara27 pisze: 11 mar 2021, 15:23 A my w ogóle nie oddaliśmy bo wnioski wpływały i wpływają regularnie. Z tym, że w większości są odmowne. Nie wiem, czy to źle, czy to dobrze. W piśmie przewodnim była informacja, żeby oddać w przypadku kiedy wniosków nie było.
art.15 zzzif ust.6.Rozliczenie środków na dopłaty do czynszu otrzymanych w danym miesiącu gmina przekazuje wojewodzie do 15. dnia miesiąca następnego. Rozliczenie zawiera informację o:
1)kwocie środków na dopłaty do czynszu wykorzystanych w miesiącu objętym rozliczeniem oraz łącznej kwocie środków wykorzystanych na dopłaty do czynszu;
2)kwocie środków na dopłaty do czynszu niewykorzystanych w miesiącu objętym rozliczeniem:
a)zaliczanych na poczet środków wypłacanych w miesiącu następnym,
b)zwracanych wojewodzie
rozliczenie wiec robisz tylko kwestia jak wypelniasz...albo w rubryce wpisujesz ile zostalo i przeznaczasz na kolejny miesiac...albo ile zostalo i zwracasz do wojewody ;)
ODPOWIEDZ