DOPŁATA do czynszu_rozliczenie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
Re: DOPŁATA do czynszu_rozliczenie
https://www.malopolska.uw.gov.pl/defaul ... samorzadow
zakładka -> DOPŁATY DO CZYNSZU FINANSOWANE Z FUNDUSZU PRZECIWDZIAŁANIA COVID-19
następnie -> WZORY DOKUMENTÓW i tam mamy wzór rozliczenia
zakładka -> DOPŁATY DO CZYNSZU FINANSOWANE Z FUNDUSZU PRZECIWDZIAŁANIA COVID-19
następnie -> WZORY DOKUMENTÓW i tam mamy wzór rozliczenia
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
w polu aktywnym - wybieracie miesiąc luty ? choć rozliczamy 01 i 02 i wpisujecie kwotę, którą otrzymaliście w lutym - pierwsza wpłata? Mam do zwrotu cała kwotę.
ROZLICZENIE ZA LUTY / 2021 ROKU
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
Dodzwoniłam się do UM - rozliczamy miesiąc styczeń i luty - oddzielnie.Knapa pisze: 11 mar 2021, 9:59 w polu aktywnym - wybieracie miesiąc luty ? choć rozliczamy 01 i 02 i wpisujecie kwotę, którą otrzymaliście w lutym - pierwsza wpłata? Mam do zwrotu cała kwotę.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
a ja rozliczyłam razem i wpisałam w rozliczeniu styczeń ,luty 2021 r.Knapa pisze: 11 mar 2021, 10:52Dodzwoniłam się do UM - rozliczamy miesiąc styczeń i luty - oddzielnie.Knapa pisze: 11 mar 2021, 9:59 w polu aktywnym - wybieracie miesiąc luty ? choć rozliczamy 01 i 02 i wpisujecie kwotę, którą otrzymaliście w lutym - pierwsza wpłata? Mam do zwrotu cała kwotę.

-
- Referent
- Zajmuję się: DM
Ja uzyskałam odpowiedz z UW, że rozliczenie tylko w CAS-ie wystarczy zrobić i tak jak poprzedniczka-będę rozliczała za styczeń i za luty w CAS-ie na jednym druku.
-
- VIP
- Kontakt:
u mnie w casie niestety nie było rozliczeniaGosia1981 pisze: 11 mar 2021, 10:59 Ja uzyskałam odpowiedz z UW, że rozliczenie tylko w CAS-ie wystarczy zrobić i tak jak poprzedniczka-będę rozliczała za styczeń i za luty w CAS-ie na jednym druku.

-
- Stażysta
- Zajmuję się: dm,de ,stypendia
- Kontakt:
ja za styczeń i luty łącznie zwróciłam w marcu (do 15 marca a właściwie już) nie miałam żadnych wniosków uuufff
zwróciłam razem w łącznej kwocie...bo razem wpłynęły w lutym więc skarbnik uznała że trzeba też razem zwrócić...natomiast na marzec pieniądze zostaną wprowadzone do budżetu ponieważ do 31 marca jest czas na złożenie wniosków o dopłaty. Marzec rozliczę do 15 kwietnia:) I oby to było dobrze:)[/quote]
a jak wpisałaś wybór miesiąca ??wpisałaś miesiąc wpłynięcia dodtacji za te dwa miesiące??

a jak wpisałaś wybór miesiąca ??wpisałaś miesiąc wpłynięcia dodtacji za te dwa miesiące??
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
A my w ogóle nie oddaliśmy bo wnioski wpływały i wpływają regularnie. Z tym, że w większości są odmowne. Nie wiem, czy to źle, czy to dobrze. W piśmie przewodnim była informacja, żeby oddać w przypadku kiedy wniosków nie było.
-
- VIP
- Kontakt:
a jak wpisałaś wybór miesiąca ??wpisałaś miesiąc wpłynięcia dodtacji za te dwa miesiące??dmalicja pisze: 11 mar 2021, 11:58 ja za styczeń i luty łącznie zwróciłam w marcu (do 15 marca a właściwie już) nie miałam żadnych wniosków uuufffzwróciłam razem w łącznej kwocie...bo razem wpłynęły w lutym więc skarbnik uznała że trzeba też razem zwrócić...natomiast na marzec pieniądze zostaną wprowadzone do budżetu ponieważ do 31 marca jest czas na złożenie wniosków o dopłaty. Marzec rozliczę do 15 kwietnia:) I oby to było dobrze:)
[/quote]
wpisałam styczeń luty 2021 ...i całą kwotę bo tyle mi wpłynęło w lutym...i tyle zapotrzebowałam na styczeń i luty...fakt że styczeń i luty było oddzielnie na zapotrzebowaniu...jednak to na konto wpłynęło razem więc skarbnik uznał ze mozna razem zwrocic...co ja tam sie bede spierała:)gdy pobrałam wniosek rozliczenia...mozna bylo wpisac dwa miesiace
-
- VIP
- Kontakt:
art.15 zzzif ust.6.Rozliczenie środków na dopłaty do czynszu otrzymanych w danym miesiącu gmina przekazuje wojewodzie do 15. dnia miesiąca następnego. Rozliczenie zawiera informację o:Klara27 pisze: 11 mar 2021, 15:23 A my w ogóle nie oddaliśmy bo wnioski wpływały i wpływają regularnie. Z tym, że w większości są odmowne. Nie wiem, czy to źle, czy to dobrze. W piśmie przewodnim była informacja, żeby oddać w przypadku kiedy wniosków nie było.
1)kwocie środków na dopłaty do czynszu wykorzystanych w miesiącu objętym rozliczeniem oraz łącznej kwocie środków wykorzystanych na dopłaty do czynszu;
2)kwocie środków na dopłaty do czynszu niewykorzystanych w miesiącu objętym rozliczeniem:
a)zaliczanych na poczet środków wypłacanych w miesiącu następnym,
b)zwracanych wojewodzie
rozliczenie wiec robisz tylko kwestia jak wypelniasz...albo w rubryce wpisujesz ile zostalo i przeznaczasz na kolejny miesiac...albo ile zostalo i zwracasz do wojewody

Oprócz DOPŁATA do czynszu_rozliczenie - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Pytania dotyczące zakwaterowania w wojskowym zasiłku podstawowym
Liczba Świadczeń w dodatkach
umowy najmu
Dopłata- odmowa, DM- przyznanie
Dodatek i dopłata do czynszu wsteczne a wyprowadzka
tok postępowania
Komu wypłacać dodatek
Zawieszenie postępowania
brak opłat za śmieci
odwołanie od decyzji wstrzymującej w programie SYGNITY
Ilość osób w gospodarstwie - problem
Stałe zameldowanie, a zamieszkiwanie.
wydatki normatywne
pogubiona w ustawach
proszę o pomoc
zarządca napisał, że zalegają 3 m-ce....