Pytanie do ubezpieczenia i gwarancji.
1) Czy ubezpieczacie sprzęt we własnym zakresie?
2) Czy ktoś już wysyłał maila co do gwarancji i logował się na systemie do drukarki?
3) Czy wpisujecie sprzet do księgi inwentarzowej ?
No właśnie jest to rozdzielczość natywna 1600x900! I inna nie będzie. Tam wyżej jest napisane, jak co zrobić żeby dobrze działało. I dalej jest 1600x900! Ja nie wiem, co spitolił producent. Podmiana sterowników też guzik daje!Iks pisze:Niech wam informatyk pokombinuje z ustawieniami wyświetlania, sterownikami etc. nie powinien być rozmazany bez względu na jakość sprzętu. Może rozdzielczość nie jest ustawiona na natywną i przez skalowanie jest taki rozmaz.
bbatka pisze:zastanawiam się czy nie powinniśmy tego zrobić po otrzymaniu podpisanej przez MPIPS umowy
pierwszą część umowy tam gdzie jest nr umowy oraz data wypełnia właśnie użyczający
nie mam pojęcia jaka data zostanie tam wpisana?? co jeśli późniejsza??
mamy rozpocząć użytkowanie przed otrzymaniem umowy???
może wystarczy ręcznie zainstalować sterowniki do monitora jako standardowy monitor inny niż PnP - dzisiaj do mnie po południu dotarł i też rozmazany - w ogóle dziwne że nie spięty wewnątrz na na choćby dvi tylko d-sub ale cóż koszty trzeba było gdzieś ciąć i taka płyta nie innamądra Jola pisze:A matryca jest źle skonfigurowana i źle się wyświetla 0braz.
Wystarczy przyjrzeć się drobnemu tekstowi. Ale jest obejście:Wysyłajcie to do naprawy jako wadę, bo przecież co to za praca z niewyraźnym monitorem!sprawdzam ekran w rozdzielczości ekranu : 1. AlO - wygląda źle.
Podłączam zewnętrzny monitor na VGA. Restartuję windows. Po wystartowaniu wygląda lepiej.
I teraz najlepsze: wyciągam kabel VGA, wygląda jak żylette!
sprawdzam ekran w rozdzielczości ekranu : 1. standardowy monitor inny niż PnP.
Cieszę i pracuję. Po restarcie znów kaszanka na "AlO"
A jeśli to olejemy, to nas też będą olewać i wciskać złom.
u mnie oknaitsyrk85 pisze:Rzeczywiscie co do ostrosci obrazu tez zwróciłem uwagę, że szału nie ma, ale nie wiem jak to u Was wyglądamądra Jola pisze:A matryca jest źle skonfigurowana i źle się wyświetla 0braz.
Wystarczy przyjrzeć się drobnemu tekstowi. Ale jest obejście:Wysyłajcie to do naprawy jako wadę, bo przecież co to za praca z niewyraźnym monitorem!sprawdzam ekran w rozdzielczości ekranu : 1. AlO - wygląda źle.
Podłączam zewnętrzny monitor na VGA. Restartuję windows. Po wystartowaniu wygląda lepiej.
I teraz najlepsze: wyciągam kabel VGA, wygląda jak żylette!
sprawdzam ekran w rozdzielczości ekranu : 1. standardowy monitor inny niż PnP.
Cieszę i pracuję. Po restarcie znów kaszanka na "AlO"
A jeśli to olejemy, to nas też będą olewać i wciskać złom.
1600/900 .... wszystko jest ok .. trzeba tylko polubić nowego windowsaCristov pisze:@ewalu a jaką rozdzielczość masz ustawioną?