Dostawa sprzętu KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 13 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 13 wrz 2015, 16:24

ewalu pisze:
Cristov pisze:@ewalu a jaką rozdzielczość masz ustawioną?
1600/900 .... wszystko jest ok .. trzeba tylko polubić nowego windowsa :)
Rozumiem, że trzeba zainstalować windows10? Też gdzie indziej to sugerowano.
mądra Jola

Napisano: 14 wrz 2015, 8:00

W takim razie zaczynam ssać "dziesiątkę". Zobaczymy czy pomoże :)

Aktualizacja do W10 nie przyniosła pożądanego efektu. Jak na moje winny jest sterownik ekranu i/lub ustawienia monitora. Niestety nie mam pojęcia czy ten monitor posiada jakieś MENU i nie znam sposobu jak się ewentualnie do niego dostać.
Cristov
Praktykant
Od: 23 cze 2014, 11:14
Zajmuję się:

Napisano: 16 wrz 2015, 11:44

Potwierdzam, aktualizacja do windows10 nic nie daje, zamiana sterowników karty graficznej i monitora też nic.
Podobno niektóre z egzemplarzy nie mają tych problemów. Jak kto ma zewnętrzny monitor, to niech ten grat wrzuci pod biurko i pracuje na własnym.
mądra Jola

Napisano: 16 wrz 2015, 14:08

Ja dostałem w poniedziałek, a dziś już się popsuło. :D Aktualizacje się zasysały po godzinach i chyba nie było przez chwilę prądu, bo się wysypał system i trzeba stawiać na nowo :lol: No i ekran rozmazany faktycznie...
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 16 wrz 2015, 15:24

Kurde, ja nie mam czasu tego odpalić nawet. Stoi sobie spokojnie a wnioski wprowadzam przez swojego kompa, aktualnie nie mam gdzie tego nowego dziada podłączyć. Drukarka śmiga aż miło. Jak tu czytam o rozmazanym monitorze, to chyba sobie dam spokój z odpalaniem.
kawa i ciasto

Napisano: 16 wrz 2015, 15:27

kawa i ciasto pisze:Kurde, ja nie mam czasu tego odpalić nawet. Stoi sobie spokojnie a wnioski wprowadzam przez swojego kompa, aktualnie nie mam gdzie tego nowego dziada podłączyć. Drukarka śmiga aż miło. Jak tu czytam o rozmazanym monitorze, to chyba sobie dam spokój z odpalaniem.
Na mniejszej rozdzielczości ekranu lepiej to wygląda
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 16 wrz 2015, 20:51

Iks pisze:Ja dostałem w poniedziałek, a dziś już się popsuło. :D Aktualizacje się zasysały po godzinach i chyba nie było przez chwilę prądu, bo się wysypał system i trzeba stawiać na nowo :lol: No i ekran rozmazany faktycznie...
To co robicie w takim przypadku? Przecież nawet gwarancja nie zdążyła przyjść ani nie zostało to ubezpieczone ,.... :evil:
Linuxa

Napisano: 16 wrz 2015, 22:09

U mnie z rozdzielczościa jest wszystko wporzadku, wiec nie wiem co wam w nim nie pasuje. Komputer jak każdy inny i nie narzekam na niego. Jak dają za darmo to trzeba brać.
Gigant

Napisano: 17 wrz 2015, 12:38

Dziś się okazało, że padnięta jest jeszcze karta sieciowa, i na komputerze nie będzie dobrze działał program do obsługi SR i FA bo nie obsługuje poprawnie środowisk 64 bitowych :) Oczywiście office też jest jakiś darmowy dziadowski, więc moje 5 lat tworzenia wzorów dokumentów idzie się.. pa pa :) Czyli mam nowy, kompletnie bezużyteczny mebelek :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2015, 12:50

Iks pisze:Dziś się okazało, że padnięta jest jeszcze karta sieciowa, i na komputerze nie będzie dobrze działał program do obsługi SR i FA bo nie obsługuje poprawnie środowisk 64 bitowych :) Oczywiście office też jest jakiś darmowy dziadowski, więc moje 5 lat tworzenia wzorów dokumentów idzie się.. pa pa :) Czyli mam nowy, kompletnie bezużyteczny mebelek :)
Przecież SR/Fa działą prawidłowo jeżeli masz sygnity, u mnie juz tydzień pracownik pracuje na tym, office microsotu mzoecie dokupić okoo 800 zł najtańsza licencja już pracownikowi zakupiłem - wiec całkiem przydatny ten mebelek- mnie to rozwala jak potrafcie tylko narzekać- oddaj sprzęt mi chętnie go przyjmiemy
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Strona 13 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x