Dostawa sprzętu KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 8 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 30 sie 2015, 10:41

Pytanie odnośnie umowy użyczenia sprzętu. Komu ją się daje i kiedy ?I gdzie mogę ją znaleźć... Proszę o szybką odp
Linuxa

Napisano: 31 sie 2015, 8:19

Umowę na użyczenie podpisuje się, gdy jednostką wpisaną w wykazie do otrzymania sprzętu jest Urząd Gminy itp., a prowadzone KDR jest w OPS, to wtedy sprzęt przyjmuje Urząd i przekazuje go do OPS. Jeżeli w wykazie widnieje OPS to do podpisania umowy wystarczy upoważnienie do realizacji zadań wynikających z Ustawy o KDR. Najprawdopodobniej umowę dostaniemy przy dostawie sprzętu choć nie jestem pewna bo sprzęt miał do nas trafić 24 sierpnia a tu "ani widu ani słychu".
~gosiab

Napisano: 01 wrz 2015, 11:37

Ja miałam sprzęt otrzymać 19 sierpnia. Koordynator telefonów nie odbiera.
Generalnie nie wiem, gdzie postawię kompa i drukarkę. Bo wątpie, by udało się wszystko przerzucić na to nowe urządzenie. Mam ŚR, FA, DM, DE, masę pism w Wordzie , a to wszystko w nowym, rocznym zaledwie kompie. Idiotyzm jakiś z tym uszczęśliwianiem nas na siłe :(
Sylia

Napisano: 01 wrz 2015, 11:51

da się przerzucić
Marzena1969

Napisano: 01 wrz 2015, 13:53

ale w tym nowym sprzęcie chyba nie ma Worda?, trzeba sobie kupić licencję. Proszę o odpowiedź osoby które mają już nowy sprzęt.
1bas1

Napisano: 01 wrz 2015, 15:09

no nie moje szefostwo nie kupi nowego oprogramowania
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 8:17

~gosiab pisze:Umowę na użyczenie podpisuje się, gdy jednostką wpisaną w wykazie do otrzymania sprzętu jest Urząd Gminy itp., a prowadzone KDR jest w OPS, to wtedy sprzęt przyjmuje Urząd i przekazuje go do OPS. Jeżeli w wykazie widnieje OPS to do podpisania umowy wystarczy upoważnienie do realizacji zadań wynikających z Ustawy o KDR. Najprawdopodobniej umowę dostaniemy przy dostawie sprzętu choć nie jestem pewna bo sprzęt miał do nas trafić 24 sierpnia a tu "ani widu ani słychu".
ja mam w sprawozdaniu wpisany Ośrodek czyli wystarczy do odbioru upoważnienie Pani kierownik
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 9:27

Ma ktoś harmonogram dostawy sprzętu z małopolskiego ??
agusia89

Napisano: 02 wrz 2015, 12:16

Właśnie jestem po dostawie sprzętu... dostałem urzadzenie ALL IN ONE czyli komputer i monitor w jednym. Do tego dostałem klawiaturę, myszkę i UPS ( zasilacz ). Dostałem też urządzenie wielofunkcyjne w postaci drukarki ze scanerem i faxem firmy Samsung, do tego zapasowy toner. Na kompie zainstalowany jest system Windows 8.1 Profesional. Podłączenie kompa było banalnie proste. Wszystko już było poinstalowane. Umowę użyczenia podpisaliśmy w 2 egzemplarzach. Panowie zabrali te umowy ze sobą i maja odesłać jedną kopię do nas. Tak więc czekamy...

Zastanawiam się tylko nad tym czy ten komp jest tylko i wyłącznie przeznaczony do KDR? czy można by było na nim prowadzić też np. świadczenia rodzinne... poniewaz prowadzę KDR i Świadczenia rodzinne a nie mam miejsca juz na dodatkowe stanowisko na drugi komputer...
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2015, 14:43 przez Johny, łącznie zmieniany 1 raz.
Johny
Stażysta
Od: 12 mar 2015, 16:21
Zajmuję się: ŚW, ŚR, KDR

Napisano: 02 wrz 2015, 12:28

Można wszystko, jest takie pisemko z wyjaśnieniami w pakiecie z informacją w CAS. "Instytucja wdrażająca wyraża zgodę na wnioskowane przez beneficjenta udostępnianie sprzętu komputerowego pracownikom jednostek zaangażowanych czynnie w realizację zadań związanych z KDR, także do celów niezwiązanych z realizacją zadań wynikajacych z ustawy o KDR."
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 8 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x