Dostawa sprzętu KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 7 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 26 sie 2015, 15:52

jednopytanie pisze:na marginesie: z tą KDR tp przesadzają, ludzie nie są zainteresowani, to booommmm już minęło a tutaj chcą nam nowy sprzęt dawać jakby nie wiadomo ile dziennie wniosków przyjmowaliśmy, a druga sprawa ile korzyści z tego mają te rodziny? wydaje mi się że większość tych ludzi karty w ogóle nie użyje, a przyszli po nią bo była darmowa... a ministerstwo się szczyci osiągnięciami i rzekomym obniżeniem kosztów życia takowej rodziny... ciekawe skąd oni wzięli te statystyki....
To jest kampania wyborcza. Przez pompowanie kasy w dodatkowy sprzęt, pokazują "pozytywne efekty" programu. Nikt z mediów nie zadał sobie nawet trudu żeby sprawdzić jak KDR działa w praktyce, wszyscy powielają tylko bezrefleksyjnie ministerialne statystyki. W naszym mieście karta się nie przyda do niczego, znaczy można sobie kreskę podzielić albo coś innego nie związanego z przeznaczeniem tych kart zrobić. Mało tego - w najbliższym dużym mieście, karta również się nie przyda, bo u nich wszystkie zniżki (których jest faktycznie sporo) przysługują na kartę miejską. Program KDR moim zdaniem to niewypał. Założenia może są i słuszne, ale program zniżek powinien mieć zdecydowanie szerszy zakres i powinno to być ustalane centralnie. Liczba wydanych kart nic nie wnosi, bo realnie to w ogóle nie wpływa na obniżenie kosztów utrzymania dzieci w rodzinach wielodzietnych. Ktoś gdzieś napisał - co da zniżka na basen czy kino, skoro nie stać mnie na jedzenie dla dzieci albo wyprawkę do szkoły dla nich.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 27 sie 2015, 8:17

ja w tym roku przyjęłam 6 wniosków i 1 dla nowego członka rodziny i każdy kogo pytam czy chce to mówi że nie, dla mnie to głupota ten sprzęt bo i tak nie mam gdzie go postawić
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 27 sie 2015, 8:30

Na szczęście jest to pisemko, że sprzęt można wykorzystać do celów niezwiązanych z realizacją KDRu.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 sie 2015, 8:50

to mi nic nie daje bo znając życie to będzie czysty komp nawet bez wordów i tak dalej a sygnity też nie ma kto mi przeinstalować na ten nowy
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 sie 2015, 10:15

Ja ciesze się że dostanę nowy sprzet mam jeszcze 4 komputery z 2006 r, jeden z 2007 roku. Gmina nie chce dać kasy na nowy, UW od kilku lat nie daje na modernizację.
1bas1

Napisano: 27 sie 2015, 10:58

anetag pisze:znając życie to będzie czysty komp nawet bez wordów i tak dalej a sygnity też nie ma kto mi przeinstalować na ten nowy
Nie macie informatyka?
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 sie 2015, 12:32

Proszę poinstruujcie mnie gdzie szukać tego harmonogramu w CAS?
Kasia~~

Napisano: 27 sie 2015, 12:57

kilka stron wcześniej na tym wątku forum ktoś umieścił ten harmonogram. Poza tym, harmonogram jest nieaktualny w większości województw, bo są obsuwy terminowe.
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2015, 8:08

Nie macie informatyka?[/quote]
no nie mamy , bo porzucił pracę
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2015, 8:21

DOLNOŚLĄSKIE

Hej, czy wiecie czy są opóźnienia w woj. dolnośląskim??
Kdrkdrkdr

Strona 7 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x