dotacja wykorzystana niezgodnie z przeznacz.
dotacja wykorzystana niezgodnie z przeznacz.
Mam zwrócić (po kontroli) kasę ze świadcz. rodz za 2013, w par. 2910, ze świadczeń nienależnie pobranych, które zostały zwrócone na konto OPS.No i trzeba nanieść to w planie. Wg pani skarbnik trzeba przenieść to z naszych wydatków (najlepiej 85219!), bo gmina nie ma z czego, czy ma rację? To jest ok 6000, a plan mamy i tak okrojony, bardzo proszę o radę.
Re: dotacja wykorzystana niezgodnie z przeznacz.
Myśmy raz zwracali dotację z dożywiania, tez musiałam wygospodarować w swoim budżecie środki, z tym, że była to o wiele mniejsza kwota.(ok.300zł)
wg mnie,zwrócone nienależnie pobrane za rok ubiegły Gmina powinna ująć w planie dochodów jako zwiększenie, prawda?
u nas gmina ma nienal. pobrane w planie dochodów i wydatków, ja u siebie w mops nie mam. a sytuacja zwrotu dotacji , którą opisałam dotyczyła czegoś innego niż św.nienależnie pobranych.
no pewnie, ze to dochody, gmina wprowadza jako dochody ty odprowadzasz jako dochody, oni przelewają dalej i oni sobie tworzą paragraf 2910 i tyle.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja w moim planie mam dochody a gmina w swoim planie wykazuje tą kwotę jako wydatki - skarbniczka zrobi zmianę w planie i nic się dla niej nie zmieni - musisz się upierać żeby u ciebie te 6000 było w dochodach
Oprócz dotacja wykorzystana niezgodnie z przeznacz. - Księgowość przeczytaj również:
zwrot opłaty zastępczej za dps to zwrot wydatków czy dochód?
ewidencja noty odsetkowej
Niepobrane świadczenia a zgon - jak jest u Was?
85415 edukacyjna opieka wychowawcza
Centra Usług Wspólnych...a jednak będzie się działo
ZAKUP ŚRODKA TRWAŁEGO
koszty niekwalifikowalne płace
testy psycologiczne
nietypowa sprawa _wypłata zasiłku piel._wyrównanie
czy płacicie juz coś za prace przy KDR
Ryczałt samochodowy
Zarządzenie zmieniające do Polityki rachunkowości
ekwiwalent za urlop
Nieodpłatnie otrzymane materiały
karta dużej rodziny