Przyznano Karty dla rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu 3 dzieci (tj. małżeństwo z 2 wspólnych dzieci do 18 roku życia i 1 dziecko Pana z poprzedniego małżeństwa też do 18 roku życia).
Teraz Pan przyszedł i złożył wniosek tylko na 2 dzieci z obecną małżonką i dziecko z poprzedniego małżeństwa - zaznaczył, że nie wnosi o przyznanie karty dużej rodziny ponieważ była małżonka ma przyznaną kartę na to dziecko w innej gminie.
Pytanie, czy mogę przyznać tylko na tą dwójkę dzieci i jak to w ogóle wprowadzić skoro były już przyznane karty tylko dla rodziców.
dotyczy zmiany wniosku o kdr
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Re: dotyczy zmiany wniosku o kdr
Na prawdę, nikt nie miał takiej sytuacji?? i nie jest w stanie pomóc?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, Dm,DE, stypendiami i zasiłkami
- Kontakt:
Re: dotyczy zmiany wniosku o kdr
Witam.
Na jakiej podstawie przyznano KDR dla rodziców? Co wykazywali we wniosku i załącznikach ZKDR-03? Jeśli dzieci były wykazywane i nie wnoszono o przyznanie KDR dla nich to moim zdaniem, należy przyznać KDR dla 2 dzieci jako uzupełnienie rodziny, jeśli w dniu składania wniosku 3 dzieci spełniała wymogi ustawy. Mam nadzieję , że Państwo są małżeństwem.
Na jakiej podstawie przyznano KDR dla rodziców? Co wykazywali we wniosku i załącznikach ZKDR-03? Jeśli dzieci były wykazywane i nie wnoszono o przyznanie KDR dla nich to moim zdaniem, należy przyznać KDR dla 2 dzieci jako uzupełnienie rodziny, jeśli w dniu składania wniosku 3 dzieci spełniała wymogi ustawy. Mam nadzieję , że Państwo są małżeństwem.
Oprócz dotyczy zmiany wniosku o kdr - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Sprawozdanie KDR
Dzieci w rodzinie zastępczej na czas postępowania
Druk ZKDR-04
KDR początki
Starsza osoba a KDR
Klient nie "widzi" elektronicznej karty
wniosek o przedłużenie obowiązującej KDR
KDR dla cudzoziemców
przedłużenie KDR dziecku po 25 r.ż na podstawie orzeczenia
KDR dla małżonka rodzica dzieci
Wycofanie wniosku KDR