DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Anna

DPS

Post autor: ~Anna »

Chcialabym umiescic 27letniego syna uposledzonego w Dps,poniewaz coraz czesciej staje sie agresywny.Jakie kroki powinnam podjac Czy moge liczyc na pomoc gminy,czytalam ze Opiela spoleczna tez moze sie zajac taka sprawa lecz nie jestem pewna Prosze o pomoc. Czy musze wnosic do sadu o ubezwlasnowolnienie.
~praca

Re: DPS

Post autor: ~praca »

Tak, najlepszym rozwiązaniem jest złożenie do sądu wniosku o ubezwłasnowolnienie, równocześnie może Pani złożyć wniosek o umieszczenie syna bez jego zgody w DPS. Proces tej trwa kilka miesięcy. Proszę skompletować dokumenty tz. wniosek do sądu oraz co jest bardzo ważne zaświadczenia od lekarzy psychiatrów o jego stanie zdrowia. Na zaświadczeniach musi pisać że Pani syn wymaga umieszczenia w DPS oraz musi być zdiagnozowana choroba. Po tym wszystkim sąd i tak będzie wzywał Pania na rozprawę, bedą powoływani biegli sądowi. Powodzenia!!!
ODPOWIEDZ