Jak wygląda u Was kwestia związana z listą osób oczekujących na miejsce w dps. Ja mam problem gdyż lista jest długa, jednak większość osób z listy w momencie wolnego miejsca nie chce przyjść, odracza lub chce czekać na miejsce w pokoju jednoosobowym. W ten sposób tworzy się sztuczna kolejka i jak mam wolne miejsce to nikogo nie mam do przyjęcia od zaraz. Jak sobie z tym radzicie? Czy jest jakiś sposób aby zaradzić tworzeniu się niepotrzebnej kolejki osób oczekujących do dps.
odraczanie terminu przyjścia do dps
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: odraczanie terminu przyjścia do dps
Widocznie ktoś traktuje zamieszkanie w dps jako zabezpieczenie na przyszlość tzn. aktualnie ma zapewnioną opiekę w środowisku albo sam sobie radzi czy pomaga rodzina, jak zatem rzetelnie pracują opsy skoro piszą w dokumentach że nie są w stanie zapewnić opieki, nie może też rodzina i petent musi do dpsu? Takie kolejki niech sobie tworzą do prywatnych pensjonatów. Nie przychodzi bo coś tam - uchylać decyzję i po kolejce.
Oprócz odraczanie terminu przyjścia do dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
uchylenie decyzji
która gmina płaci za dps - art. 101
POMOCY-SKOMPLIKOWANA ODPŁATNOŚĆ
zatrzymanie miejsca w DPS/decyzja
umieszczenie bez zgody - kierowanie - procedura
odpłatność za DPS z gospodarstwa rolnego
zaś. lekarskie
Skierowanie do PDS
Zaproszenie
DPS
odpłatność za DPS
czy nowa umowa?