DPS dla osoby młodej zdrowej ale niepełnosprawnej ruchowo. - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 kwie 2014, 20:02

Witam, poszukuje miejsca gdzie mogłyby zamieszkać osoby z zanikiem mięśni. Młodzi ludzie bardzo sprawni psychicznie i intelektualnie ale zupełnie uzależnione od osób trzecich fizycznie. Chodzi mi o taki DPS gdzie byłoby więcej podobnych osób, lub przynajmniej taki gdzie nie byłoby samych chorych psychicznie i "dziadków".
Andrzej 12345

Napisano: 10 kwie 2014, 8:37

Witam, nie mam możliwości teraz sprawdzić, ale wiem ze gdzieś w Bieszczadach jest DPS, w którym umieszczaliśmy młodą osobę,
jowda

Napisano: 10 kwie 2014, 16:23

A może coś bliżej z tymi bieszczadami? ;)Choć nie ukrywam że to dla mnie drugi koniec Polski ale jakby trzeba było toby sie pojechało. Może jeszcze ktoś ma jakieś propozycje?
Andrzej 12345

Napisano: 14 kwie 2014, 12:38

DPS Rabka ma profil dla niepełnosprawnych fizycznie
DPS Rabka

Napisano: 16 kwie 2014, 15:04

dps w Kowalu pow Włocławek
dps

Napisano: 04 lip 2023, 9:13

Dzień dobry. Mam podobny problem. Moja córka, osoba dorosła, jest niepełnosprawna ruchowo, natomiast umysłowo jest w normie. Szukam dla niej ośrodka dla takich osób, z dobrym ludzkim traktowaniem. Ten, w którym dotychczas jest, jest to środek kościelny na Śląsku. Cechuje się tym, że brakuje tu pracownikom empatii. Córka przebywa z nim wiele lat i dotychczas niestety nie zaaklimatyzowała się. Człowieka traktuje się tu przedmiotowo. Mam pytanie: czy znalazła pani ośrodek o jakim pani Pisała kilka lat temu i szukała dla kogoś bliskiego? Chodzi mi o ośrodek dla osób sprawnych intelektualnie, natomiast zupełnie zdanych na pomoc innych. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby pani mi coś podpowiedziała. Ewa
Drypka
Praktykant
Od: 04 lip 2023, 8:58
Zajmuję się: Emeryt

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x