DPS dla osoby młodej zdrowej ale niepełnosprawnej ruchowo.

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
Andrzej 12345

DPS dla osoby młodej zdrowej ale niepełnosprawnej ruchowo.

Post autor: Andrzej 12345 »

Witam, poszukuje miejsca gdzie mogłyby zamieszkać osoby z zanikiem mięśni. Młodzi ludzie bardzo sprawni psychicznie i intelektualnie ale zupełnie uzależnione od osób trzecich fizycznie. Chodzi mi o taki DPS gdzie byłoby więcej podobnych osób, lub przynajmniej taki gdzie nie byłoby samych chorych psychicznie i "dziadków".
jowda

Re: DPS dla osoby młodej zdrowej ale niepełnosprawnej ruchow

Post autor: jowda »

Witam, nie mam możliwości teraz sprawdzić, ale wiem ze gdzieś w Bieszczadach jest DPS, w którym umieszczaliśmy młodą osobę,
Andrzej 12345

Post autor: Andrzej 12345 »

A może coś bliżej z tymi bieszczadami? ;)Choć nie ukrywam że to dla mnie drugi koniec Polski ale jakby trzeba było toby sie pojechało. Może jeszcze ktoś ma jakieś propozycje?
DPS Rabka

Post autor: DPS Rabka »

DPS Rabka ma profil dla niepełnosprawnych fizycznie
dps

Post autor: dps »

dps w Kowalu pow Włocławek
Drypka
Praktykant
Zajmuję się: Emeryt
Kontakt:

Re: DPS dla osoby młodej zdrowej ale niepełnosprawnej ruchowo.

Post autor: Drypka »

Dzień dobry. Mam podobny problem. Moja córka, osoba dorosła, jest niepełnosprawna ruchowo, natomiast umysłowo jest w normie. Szukam dla niej ośrodka dla takich osób, z dobrym ludzkim traktowaniem. Ten, w którym dotychczas jest, jest to środek kościelny na Śląsku. Cechuje się tym, że brakuje tu pracownikom empatii. Córka przebywa z nim wiele lat i dotychczas niestety nie zaaklimatyzowała się. Człowieka traktuje się tu przedmiotowo. Mam pytanie: czy znalazła pani ośrodek o jakim pani Pisała kilka lat temu i szukała dla kogoś bliskiego? Chodzi mi o ośrodek dla osób sprawnych intelektualnie, natomiast zupełnie zdanych na pomoc innych. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby pani mi coś podpowiedziała. Ewa
ODPOWIEDZ