Druk C - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 16 mar 2015, 22:36

Czy druk C jest obligatoryjny dla każdej procedury???
Czy jeśli stwierdzamy konflikt to czy też musimy go sporządzić?
Czy druk C można wypełnić bez ofiary przemocy??
Teodora

Napisano: 17 mar 2015, 10:33

mozna nawet trzeba patrz rozporzadzenie z 13.09.2011
gops13

Napisano: 17 mar 2015, 22:27

Ale jeśli od razu wygląda nam to na konflikt po zebranych informacjach to czy musimy sporządzać druk c??
Teodora

Napisano: 23 mar 2015, 10:27

Karta C to PLAN POMOCY, więc jaki plan jeśli nie ma przemocy? Zamykasz i nie wypełniasz ani C ani D jeśli z wstępnej diagnozy wynika ci konflikt.
zawaaaa

Napisano: 24 mar 2015, 21:51

Teodora- na podstawie jakich przesłanek stwierdzasz konflikt- piszesz " a jeśli od razu wygląda nam to na konflikt"- jeśli nie robisz ani C ani D - ani diagnozy relacji, ani diagnozy funkcjonalnej rodziny .. to na jakiej podstawie stwierdzisz konflikt ? Tak pytam, z czystej, babskiej ciekawości...
Emilie

Napisano: 25 mar 2015, 10:13

No nie osłabiajcie mnie.
Zanim odbywa się posiedzenie grupy, każdy przedstawiciel danej instytucji zdobywa informacje nt rodziny i dostarcza informacje! Więc jeśli z nich wynika że jest konflikt to na grupie się taką kartę zamyka bez wypełniania NKC !!
wojteeek

Napisano: 25 mar 2015, 12:10

Masz rację osłabiony Wojtku.
wzmocnienie

Napisano: 25 mar 2015, 12:37

nic z tego ..
Na podstawie jakich kryteriów ( konkretnie ) stwierdzacie konflikt a nie przemoc.
Osłabiony Wojtek pisze a ja zemdlałam z wrażenia czytając:
Zanim odbywa się posiedzenie grupy, każdy przedstawiciel danej instytucji zdobywa informacje nt rodziny i dostarcza informacje! -i nadal pytam
-co takiego zawierają te informacje
- i dlaczego zdobywane są przed posiedzeniem grupy?
Nie rozumiem zupełnie.
Emilie

Napisano: 25 mar 2015, 15:58

No to Ci tłumaczę.Jak małe środowisko to się wie co w trawie piszczy.A właśnie zawitała w pełnej krasie wiosna.
wzmocnienie

Napisano: 25 mar 2015, 20:05

spoko...
Procedurę NK zamykacie w oparciu o informację zwaną plotką, którą usłyszałeś od ciotki Bronki wraz z przyjściem wiosny a rzecz działa się w pewnym małym środowisku -jednym słowem wiocha.
pozdrawiam.
Emilie

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x