Witam! Po pierwszym kwartale została nam duża kwota dotacji na następne miesiące (dotacja około 41 tys., a wydaliśmy 2,2 tys.). Czy ktoś zwraca w przypadku tak dużej nadwyżki część dotacji do wojewódzkiego urzędu? U nas w wojewódzkim urzędzie sugerowali, żeby zwrócić, no bo gmina już by zarabiała na odsetkach..... A jak u Was?
A ja poczekam do rozliczenia kwartału, wykażę nadwyżkę i jak poproszą to zwrócę. Z 17 tys. wydałam 10% ale klientów przybywa więc się nie będe spieszyć.
zrobiłam wyliczenie zapotrzebiowania, ale napisałam
\"Kwota niewykorzystanej dotacji otrzymanej w I kwartale 2014 r. pokryje w całości przewidywaną kwotę wypłaconych dodatków energetycznych w miesiącach kwiecień, maj, czerwiec 2014 r. W związku w powyższym nie wnoszę o przyznanie dotacji na II kwartał 2014 r.\"
powtarzam się bo już to wcześniej na forum pisałam... nawet chyba kilka razy...
ale nic to... jak powiadał mały rycerz...
no rozliczamy sie kurde chyba na koniec roku - jak cos zostanie to dopiero zwracamy, a nie w srodku roku. Dali kase to niech sobie kasa lezy na gminnym koncie, a na koniec roku sie odda
art. 5g ust. 4. PE \"Dotacje na dany kwartał są przekazywane gminom przez wojewodę, na podstawie wniosku, o którym mowaw ust. 2, w miesięcznych ratach. Nadpłata dotacji za kwartał może być zaliczana na poczet dotacji należnej w kwartale następnym, z wyjątkiem nadpłaty za dany rok, która podlega przekazaniu na rachunek właściwego urzędu wojewódzkiego, w terminie do dnia 20 stycznia następnego roku.\"