Duża nadwyżka dotacji celowej na DE - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 mar 2014, 14:54

Witam! Po pierwszym kwartale została nam duża kwota dotacji na następne miesiące (dotacja około 41 tys., a wydaliśmy 2,2 tys.). Czy ktoś zwraca w przypadku tak dużej nadwyżki część dotacji do wojewódzkiego urzędu? U nas w wojewódzkim urzędzie sugerowali, żeby zwrócić, no bo gmina już by zarabiała na odsetkach....;-). A jak u Was?
~Gocha

Napisano: 14 mar 2014, 15:21

A ja poczekam do rozliczenia kwartału, wykażę nadwyżkę i jak poproszą to zwrócę. Z 17 tys. wydałam 10% ale klientów przybywa więc się nie będe spieszyć.
~ifka

Napisano: 14 mar 2014, 15:31

Bardzo dziękuję za odpowiedź i podpowiedź jednocześnie:-)
~Gocha

Napisano: 14 mar 2014, 15:39

niewykorzystaną dotację nalezy zwrócić do 20 stycznia 2015
~gorzatka

Napisano: 14 mar 2014, 15:43

zrobiłam wyliczenie zapotrzebiowania, ale napisałam
\"Kwota niewykorzystanej dotacji otrzymanej w I kwartale 2014 r. pokryje w całości przewidywaną kwotę wypłaconych dodatków energetycznych w miesiącach kwiecień, maj, czerwiec 2014 r. W związku w powyższym nie wnoszę o przyznanie dotacji na II kwartał 2014 r.\"

powtarzam się bo już to wcześniej na forum pisałam... nawet chyba kilka razy...
ale nic to... jak powiadał mały rycerz...
~gorzatka

Napisano: 14 mar 2014, 15:48

no rozliczamy sie kurde chyba na koniec roku - jak cos zostanie to dopiero zwracamy, a nie w srodku roku. Dali kase to niech sobie kasa lezy na gminnym koncie, a na koniec roku sie odda
~lilka

Napisano: 14 mar 2014, 15:53

art. 5g ust. 4. PE \"Dotacje na dany kwartał są przekazywane gminom przez wojewodę, na podstawie wniosku, o którym mowaw ust. 2, w miesięcznych ratach. Nadpłata dotacji za kwartał może być zaliczana na poczet dotacji należnej w kwartale następnym, z wyjątkiem nadpłaty za dany rok, która podlega przekazaniu na rachunek właściwego urzędu wojewódzkiego, w terminie do dnia 20 stycznia następnego roku.\"
~gorzatka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x